« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
potvrđeno

Druga žrtva svinjske gripe je trogodišnja djevojčica

POGLEDAJTE VIDEO - ministar Milinović potvrdio je da je umrla djevojčica iz Splita bolovala od leukemije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Nikša Stipaničev/Cropix)
Više o

Darko Milinović

,

svinjska gripa

,

H1N1

,

Luka Matovac

Potvrđeno je da je druga žrtva koja je u Hrvatskoj preminula od svinjske gripe trogodišnja djevojčica iz Splita. Izjavio je to danas ministar zdravstva Darko Milinović.

Djevojčica je bila teško bolesna - bolovala je od akutne leukemije.

Podsjetimo, prošle subote u Splitu je umro 61-godišnjak, a za muškarca koji je preminuo u Zagrebu od posljedica infarkta još nije potvrđeno da je bio zaražen virusom nove gripe.

Ministar je izjavio kako je od šestero oboljelih koji su jučer bili priključeni na respirator, dvoje danas skinuto s respiratora, a uskoro bi zbog poboljšanja zdravstvenog stanja s tog aparata koji bolesniku omogućuje disanje, mogao biti skinut i treći pacijent.

Najavio je kako će zagrebačka klinika za infektivne bolesti zbog velikog priljeva pacijenata danas dobiti četiri nova respiratora, te jedan ECMO aparat, koji se također može primijeniti kod ove bolesti.

Još jednom je ministar napomenuo kako nema razloga za paniku:

Milinović je pozvao i ugostitelje da uvedu privremenu zabranu pušenja u kafićima "bar iduća 3-4 tjedna kad je situacija najkritičnija", uz obrazloženje da su pušači zbog oštećene sluznice podložniji zarazi.

10.11.2009. 13:29:19
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh