« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Zagreb dobiva pet novih policijskih postaja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ankica Vrdoljak, CROPIX)
Više o

Milan Bandić

,

policija

,

nove policijske postaje

,

zagrebačka policija

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je najavio kako će iduće godine biti izgrađeno pet novih policijskih postaja u pet gradskih četvrti koje ih dosad nisu imale kako bi Zagreb bio sigurniji.

"U pet gradskih četvrti gdje nemamo policijskih postaja prioritet u sljedećoj godini bit će nam njihova gradnja, pa makar morali odustati od gradnje nekoliko cesta", kazao je Bandić na sjednici Gradske skupštine, tijekom aktualnog sata, odgovarajući na pitanje gradskog zastupnika Joška Morića (DC) o poboljšanju mjera sigurnosti u Zagrebu.

Bandić je najavio i niz drugih mjera, među kojima su postavljanje sigurnosnih kamera s kojima će se, kaže, riješiti tri problema: nepropisno parkiranje, i problem urbane gerile koja uništava zidove grafitima dok će se sa sigurnosnog aspekta kamere umrežiti s PUZ-om i MUP-om.

Za deset dana objavit ćemo kompletne mjere jer sigurnost je nešto bez čega nema prosperiteta, rekao je Bandić napominjući da, postane li Zagreb nesiguran grad, više neće biti ni priljeva kapitala.

Bandić je izvijestio da je na dnevnom redu današnje skupštinske sjednice izvještaj o stanju sigurnosti u Zagrebu u posljednjih mjesec dana te napomenuo kako je, zajedno s predsjednicom Gradske skupštine Tatjanom Holjevac, zatražio mjesečna izvješća od načelnika PUZ-a o "dobru i zlu" s aspekta sigurnosti u Zagrebu.

Najavio je da će se o sigurnosti u Zagrebu održati tematska sjednica. "Tada će svi zastupnici moći raspravljati o toj temi", kazao je Bandić.

Izrazio je zadovoljstvo postignutim konsenzusom stranaka u Hrvatskom saboru oko mjera koje će poduzeti Ministarstvo pravosuđa i Ministarstvo unutarnjih poslova, kao i jučerašnjim događanjima koji će pridonijeti rješavanju slučaja nedavne eksplozije u kojoj su stradali Ivo Pukanić i Niko Franjić. (hina/metro-portal)

30.10.2008. 10:40:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh