« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca
'MALI MIŠ'

Zagorec kaže da nije ukrao dragulje

Iza 'afere dragulji' stoji netko perfidniji od Petrača, a sve je obavljeno uz suglasnost državnog vrha, tvrdi Zagorec.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek, CROPIX)
Više o

Vladimir Zagorec

,

suđenje Zagorcu

,

Hrvoje Petrač

,

afera dragulji

,

kupovina oružja

Umirovljeni general Vladimir Zagorec odbacio je danas na Županijskom sudu sve optužbe koje mu se stavljaju na teret u aferi "dragulji" i ustvrdio da je cijeli postupak protiv njega pokrenut kako bi se prikrio tuđi kriminal u Ministarstvu obrane.

"Osjećam se kao mali miš protiv kojega se okrenula cijela država", kazao je u svojoj obrani na zagrebačkom Županijskom sudu Zagorec kojega se tereti da je odlazeći s dužnosti pomoćnika ministra obrane 2000. odnio dragulje koje je njemački trgovac oružjem ostavio kao polog za novac namijenjen kupovini naoružanja za Hrvatsku.

Oružje se, tvrdi Zagorec, nije kupovalo od švercera nego na razini država. Stoga, kaže, ne stoji tvrdnja tužiteljstva da bi netko njemu kao dužnosniku zaduženom za nabavu oružja ostavio drago kamenje kao polog.

Smatra da je aferu u kojoj je optužen smislio netko "puno perfidniji" od Hrvoja Petrača koji je prvi u javnosti iznio tezu o Zagorčevoj krađi dragog kamenja iz sefa Ministarstva obrane.

"Sve je obavljeno uz suglasnost državnog vrha", rekao je umirovljeni general koji bi u nastavku današnjeg ročišta trebao odgovarati na pitanja tužiteljstva obrane i sudskog vijeća. (hina/metro-portal)

24.02.2009. 18:08:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh