Začini koji će vam ojačati imunitet
Kako se približava jesen, vrijeme je da se malo ojača imunitet i spriječe prehlade koje će stići s prvim većim kišama i padom temperature
Začini nisu samo dodatak jelima koji daje jednu novu dimenziju okusa, već i prava blagodat za zdravlje, pa evo nekih koji će vam ojačati imunitet i učiniti vas otpornijima na bolesti.
Anis - ima i poseban okus i izvanredna antivirusna svojstva, dodajte ga čajevima i jelima od riže
Cimet - ovaj začin ima dugu povijest u liječenju određenih bolesti. Možete ga dodati u kolače, na svježe voće, u žitarice za doručak, kavu ili čaj.
Đumbir - odličan lijek za probavne probleme, mučninu i pomaže u liječenju simptoma prehlade i gripe. Svježi se koristi za pripremu čaja, a prah možete posuti preko svoje omiljene hrane.
Komorač - sjemenke komorača ugodnog su mirisa i sadrže magnezij, željezo, kalcij, kalij i druge minerale, bogate su antioksidansima s protuupalnim svojstvima.
Kurkuma - uspješno se bori protiv infekcija, a kurkumin je antioksidans koji začinu daje snažna antiupalna svojstva. Kurkumu koristite u jelima od riže i varivima s povrćem.
Novi komentar