Začini koje treba koristiti svaki dan
Začini će vam popraviti okus jela i dati mu jednu novu dimenziju, no neki od njih pritom će imati i vrlo pozitivne učinke na zdravlje
Začini su sjajna stvar kad treba popraviti ukus neke hrane, no jednako tako su učinkoviti u borbi protiv cijelog niza bolesti, pa evo par začina koje bi obavezno trebali uvrstiti u svoju dnevnu prehranu.
Origano - svjež ili sušen, iznimno je bogat antioksidansima. Istraživanje je pokazalo dodavanje origana mesu može smanjiti stvaranje oksidativnih stres-markera do kojih dolazi prilikom kuhanja, a oni sudjeluju u stvaranju kancerogenih i aterogenih spojeva
Kurkuma - također izuzetno snažan antioksidans koji djeluje antibakterijski, antifungalno te usporava razmnožavanje stanica raka. Organizam ga najlakše apsorbira u kombinaciji s mastima, zbog čega ga je jednostavno koristiti. Možete ga dodati u smoothie uz žlicu kokosovog ulja.
Ljuta paprika - osim specifičnog okusa koji mnogi obožavaju, ljuta paprika sadrži kapsaicin, spoj koji ima mnoge pozitivne učinke za metabolizam i učinkovitu borbu protiv raka.
Novi komentar