« Seks
objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci
MA DA?

Za više seksa treba više interneta

Istraživanje je pokazalo da mladići i djevojke koji pristupaju internetu putem pametnih telefona imaju više nego dvostruke šanse ostvariti intimna druženja s osobama koje su upoznali online

Gladno da je interneta...
Gladno da je interneta... (Shutterstock)
Više o

internet

,

seks

Ne tako davno trebalo se dobro potruditi da prvo pronađete zanimljivu osobu, zatim je trebate pridobiti, a seks ide tek nakon svega toga... a sada je, naravno, sve drugačije...

Tinejdžeri koji posjeduju smartphone imaju veću mogućnost upustiti se u rizična seksualna ponašanja, otkriva studija Zavoda javnog zdravstva SAD-a.

Istraživanje je pokazalo kako mladići i djevojke koji pristupaju internetu putem mobilnih telefona imaju više nego dvostruke šanse ostvariti intimna druženja s osobama koje su upoznali online od onih koji takvu mogućnost nemaju.

Također, tinejdžeri sa smartphoneom generalno su seksualno aktivniji i vjerojatnije je da im je dosad ponuđen seks putem interneta. Osim upotrebe pametnih mobitela, znanstvenici su analizirali i druge parametre poput dobi, spola, rase i seksualne orijentacije ispitanika.

>> Aplikacijom za smartphone do vremena za seks? >>

"Pametni telefoni ne uzrokuju direktno rizične seksualne odnose, no smartphone olakšava mladima da do njega dođu", objasnio je Eric Rice sa sveučilišta Južne Kalifornije.

01.07.2021. 21:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    01.07.2021. 21:52
    da
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh