« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca

Za potpredsjednicu spremna

Na Obaminu popisu kandidata zasad ipak nema Hillaryna imena

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (AFP)
Više o

Hillary Clinton

,

američki izbori

Iako su predizbori u demokratskom taboru gotovi i njihova izborna karavana sada kreće za Barackom Obamom, Hillary Clinton se ne predaje. Energična demokratska senatorica jednostavno ne prihvaća da je izgubila već unaprijed dobivenu bitku i da je vrijeme da se oprosti od ovih izbora.

Zapravo, Hillary će formalno to učiniti u subotu u Washingtonu, na skupu na kojem će zahvaliti svojim pristašama na podršci te izraziti potporu Obami koji je prikupio dovoljno glasova delegata za osvajanje predsjedničke nominacije, i pozvati Demokratsku stranku na jedinstvo.

Međutim, to ne znači i da će povući. Preko svojih posrednika  poručuje da je upravo ona idealan kandidat za Obaminog potpredsjednika. Ipak, toliko željeni odgovor još nije dobila. Obama zasad mudro izbjegava izjasniti se o njezinu prijedlogu te je poručio kako će se o tome razgovarati idućih tjedana.

Okupljanje oko pobjednikaUgledni deomokrati koji su podržavali Hillary Clinton, polako su se počeli okupljati oko Baracka Obame. Većina njih smatra da se Obama neće žuriti s odlukom da senatoricu iz New Yorka izabere za svoju najbližu suradnicu. 

Analitičari bliski Demokratskoj stranci vjeruju kako će Hillary ipak ostati ‘kratkih rukava’. Jer Obama, tvrde dobro upućeni, već razmišlja o nekim kandidatima među kojima se ne nalazi njezino ime. Ponajprije zbog toga što su među njima u kampanji pale i neke teške riječi. 

Prednost pred Hillary navodno već imaju guverner Virginije Tim Kaine, pa čak i bivši gradonačelnik New Yorka Michael Bloomberg. (METRO) 

06.06.2008. 00:20:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh