« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci

Nikolić Dačiću: Ili mi ili Europa

Trakavica traje
Trakavica traje (Reuters)
Više o

Tomislav Nikolić

,

Vojislav Koštunica

,

Ivica Dačić

Vođa Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić zatražio je hitan sastanak s čelnicima Demokratske stranke Srbije Vojislavom Koštunicom i Socijalističke partije Srbije Ivicom Dačićem kako bi im poručio da od sastavljanja vlade neće biti ništa ako bilo koji od koalicijskih partnera smatra da je Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju EU prihvatljiv.

- Odlučio sam sastankom prekinuti agoniju u koju su zapali pregovori o budućoj vladi. Poslije toga će biti jasno imamo li vladu ili ne - rekao je Nikolić. Naime, potencijalni koalicijski partner u budućoj vladi radikala, Koštunice i socijalista, Jedinstvena Srbija ne prihvaća pravnu analizu SSP-a koju je donio DSS. Prema toj analizi Sporazum s EU je u suprotnosti s Ustavom Srbije i zbog toga ga parlament ne može ratificirati.

Pad moralaPotpredsjednik radikala Tomislav Nikolić konačno je priznao da su socijalisti ‘odškrinuli vrata pregovorima s Tadićem’. 

Nikolić je tako, nakon višetjednog samouvjerenog istupanja, morao priznati da su pregovori oko sastavljanja vlade od početka u krizi jer su socijalisti ‘Tadićevom DS-u već odavna odškrinuli vrata’.

Glavni tajnik radikala Aleksandar Vučić, međutim, i dalje je optimist i vjeruje da će radikali sastaviti vladu, ali socijalistima pručuje: Ako ste u dilemi, idite s Tadićem. (METRO) 

06.06.2008. 00:22:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh