« Glazba
objavljeno prije 7 godina i 5 mjeseci
NAJAVE

Za kraj godine Muzički salon poziva na dva besplatna koncertna događanja

Austrijski i hrvatski glazbenici svoju kreativnost dokazuju kroz improvizaciju, koristeći elemente elektronike, suvremenog jazza i srodnih izričaja

PEEK 3 svira u ponedjeljak
PEEK 3 svira u ponedjeljak (Kultura promjene)
Više o

muzički salon

,

In Front of the Nail - part 2

,

PEEK 3

Za kraj godine Muzički salon poziva na dva koncertna događanja. U subotu, 17. prosinca održat će se koncert austrijskih i hrvatskih glazbenika naziva In Front of the Nail - part 2, kao rezultat 4-dnevne umjetničke rezidencije. Ovaj koncert nastavlja se na projekt V:NM „ALPENGLOW - Styria meets Croatia" koji je 2015. godine održan u Grazu.

Austrijski i hrvatski glazbenici svoju kreativnost dokazuju kroz improvizaciju, koristeći elemente elektronike, suvremenog jazza i srodnih izričaja te pokazuju što u novoj glazbi znači zajedno muzicirati, improvizirati i međusobno se slušati i razumjeti. Oni su Se-Lien Chuang(klavir, glas, live video obrada), Miro Manojlović (vibrafon), Tena Novak Vincek (violina), Damir Prica Kafka (saksofon) i Andreas Weixler (gitara, live audio obrada).

A u ponedjeljak 19. prosinca, održat će se koncertna promocija albuma sastava PEEK 3.  Oni su novo ime na suvremenoj jazz sceni, no članovi benda renomirani su glazbenici izuzetno aktivni na sceni već godinama, neki čak i desetljećima.

To su Pavle Jovanović na gitari, Ivan Roban Križić na kontrabasu i Krunoslav Levačić na bubnjevima, a kao PEEK 3 djeluju od 2015. godine. Njihova je djelomično improvizirana glazba svakako pod utjecajem free jazza, free bopa, funka i punka, a svoj prvi zajednički album autorskih kompozicija objavljuju za Dallas Records i promoviraju upravo koncertom u Teatru &TD. Na albumu im se kao gost pridružio Saša Nestorović na tenor saksofonu.

Oba koncerta održat će se u Polukružnoj dvorani Teatra &TD uz besplatan ulaz.

16.12.2016. 14:50:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh