« Glazba
objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci
SHOW

U prepunom klubu Sax! održana koncertna promocija novog albuma Igora Geržine

Geržina je uz goste Magdalenu Chovancovu, Roberta Fertla, Elvisa Stanića i Jospa Graha, na najljepši mogući način - uživo predstavio album „Bucket List"

Sjajan koncert
Sjajan koncert (Mario Kociper)
Više o

Igor Geržina

,

klub SAX

,

album Bucket list

U kultnom zagrebačkom klubu Sax! sinoć je održana koncertna promocija novog studijskog albuma saksofonista Igora Geržine.

U prepunom klubu u prisustvu velikog broja kolega, prijatelja i štovatelja njegove glazbe, Geržina je uz goste Magdalenu Chovancovu, Roberta Fertla, Elvisa Stanića i Jospa Graha, na najljepši mogući način - uživo predstavio album „Bucket List".

Album "Bucket List" peti je samostalni studijski uradak ovog vrsnog autora i saksofonista čija su prethodna dva albuma osvojila svjetsku smooth jazz scenu, a da će i novi album nastaviti stopama prethodnika , potvrdila je sinoć oduševljena publika u Saxu.

Na repertoaru su se izmjenjivale instrumentalne skladbe s novog albuma 'Bucket List', a koncert su uveličali glazbeni gosti s kojima je Igor surađivao na novom albumu. Na pozornici su mu se pridružili poznata češka saksofonistica Magdalena Chovancova i njemački producent i gitarist Robert Fertl s kojima je Geržina izveo Billboard singl 'Eastern Magic' koji je postigao zapažen uspjeh u stranom radijskom eteru, legendarni gitarist Elvis Stanić na skladbi 'Nail Your Part In A Single Take' te cijenjeni hrvatski trubač Josip Grah na skladbi 'Living Out Of The Suitcase'.

Geržinu i soliste pratio je sjajan prateći bend u sastavu: klavijaturist Jurica Leikauff, gitarist Davor Doležal, bas gitarist Dubravko Vorih i bubnjar Mario Klarić koji su vrhunksim solima pokazali svoje glazbeno umijeće.

Na kraju koncerta, na pozornicu su se popeli svi gosti i zajedno su izveli božićni hit 'Santa Claus Is Coming To Town' te izazvali oduševljenje publike koja je na kraju dugačkim pljeskom odala priznanje ovom neumornom saksofonistu koji je za nakon koncerta izjavio:

  • Hvala svima. Sretan sam što je publika odlično prihvatila nove skaldbe s Bucket Lista koji za mene ima veliko značenje. Svi imamo želje i ciljeve, stvari prema kojima težimo. Ja ih uvijek imam. Jedna od njih je i ovaj album i drago mi je da sam ostvario jednu stavku sa svoje liste želja. Velika mi čast bila večeras na pozornici ugostiti svoje drage kolege i vrhunske glazbenike, ali najviše sam zahvalan predivnoj publici bez koje svega ovoga ne bi niti bilo. Ovo je zaista najbolji poticaj za dalje!   

16.12.2016. 19:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh