« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
PONOVLJENO

Za glavnog ravnatelja HRT-a ima 19 kandidata

Nagađa se da su većinu prijava uputili isti kandidati koji su se javili na natječaj koji je neuspješno završio jer nitko nije dobio dovoljno glasova

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Davor Pongračić/Cropix)
Više o

Josip Popovac

,

Veljko Jančić

,

glavni ravnatelj HRT

,

programsko vijeće HRT

Na ponovljeni javni natječaj za glavnog ravnatelja HRT-a prispjelo je 19 prijava, a imena kandidata bit će poznata kad se na sjednici Programskog vijeća HRT-a u četvrtak, 18. siječnja otvore prijave, doznaje se danas na HRT-u.

Na javnoj radioteleviziji napominju kako je moguće da poštom stigne još poneka prijava jer je rok za podnošenje kandidatura istekao u ponoć.

Za sada je poznato da su stigle dvije prijave manje nego na prošlom neuspješnom natječaju, no koliko ih je valjano, utvrdit će Programsko vijeće HRT-a koje je prošli put odbilo čak sedam kandidatura jer nisu ispunjavale uvjete natječaja.

Iako su prijave kuvertirane pa se ne vidi tko ih šalje, na HRT-u i u drugim medijima nagađaju da su većinu uputili isti kandidati koji su se javili i na prijašnji natječaj koji je u veljači neuspješno završio jer nitko od 15 kandidata nije dobio potreban broj glasova. Tomu je najbliži bio koordinator u emisiji HTV-a "Hrvatska uživo" Veljko Jančić kojem je čelno mjesto na HRT-u izmaknulo za dva glasa.

Kad utvrdi koje su prijave valjane, Programsko će vijeće odrediti termine razgovora s kandidatima, a potom na posebnoj sjednici tajnim glasovanjem birati novoga glavnog ravnatelja na četiri godine. Za imenovanje treba dobiti osam od deset glasova članova vijeća. Izborni postupak mora završiti u roku od 45 dana nakon dana otvaranja prijava.

Od početka prosinca, kad su razriješeni glavni ravnatelj Vanja Sutlić i ostali članovi ravnateljstva, na čelu HRT-a je privremeno vodstvo predvođeno Josipom Popovcem koji je ostavio otvorenom mogućnost da se kandidira na natječaj, iako je dolaskom na dužnost privremenog ravnatelja rekao da nema takvu namjeru te da se želi vratiti na mjesto glavnog producenta HTV-a.

Po Zakonu o HRT-u, privremeni ravnatelj može voditi HRT najdulje šest mjeseci. (hina/metro-portal)

16.03.2010. 13:21:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh