« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
ZA DOBAR SAN

Yoga poza tjedna: yoga spavanja

Stara tehnika Yoga Nidra izvrsna je za opuštanje i pomlađivanje, a poznata je i kao yoga spavanja ili spavanje sa svijesti

(Romina N McGuinness/MWN)
Više o

yoga poza tjedna

,

yoga

,

yoga nidra

Ako imate problema sa spavanjem, teško vam je zaspati ili ste i dalje umorni kad se probudite, vjerojatno ste kronično preopterećeni i umorni, što u današnje vrijeme nije nimalo rijetko.

Izvrstan holistički način za opuštanje i pomlađivanje je stara tehnika nazvana Yoga Nidra. Poznata kao ''yoga spavanja'' ili ''spavanje sa svijesti'', Yoga Nidra pobuđuje opuštanje cijelog tijela i duboko meditativno stanje svijesti. Yoga Nidra vodi vas kroz sistematičnu metodu potpune relaksacije koja se odnosi na fizičke, mentalne i duhovne potrebe.

Postoji niz Yiga Nidra tehnika, od pokazivanja slika do skeniranja tijela, ali najvažnije je da sebi date dovoljno vremena - barem 20 minuta - kako biste vježbu izveli učinkovito i odmotali živčani sustav.

Možete naći brojne vodiče na CD-ima i u knjigama online, a dobro je učiti i od kvalificiranog učitelja. Dok vam CD ili knjiga ne stigne, možete isprobati sljedeću vježbu opuštanja.

Legnite u udobnom položaju sa zatvorenim očima. Pratite vaše disanje unutra i van, unutra i van, unutra i van. Počevši od vrha, sa svakim izdisajem, mentalno recite svakom djielu vašeg tijela da se opusti (lubanja OPUSTI SE, čelo OPUSTI SE, oči OPUSTITE SE, čeljust OPUSTI SE, ruka OPUSTI SE itd.).

Prođite cijelim tijelom sve dok ne dođete do nožnih prstiju. Ovaj slijed može se ponavljati za bolji učinak. Pokušajte ne zaspati, ali ostanite opušteni i svjesni.

Piše: Katrina Repka/Metro World News
02.02.2010. 20:56:42
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh