« Glazba
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
DOBAR RITAM

Yamato bubnjari zagrijali dlanove Zagrepčana

Atraktivnom izvedbom i odličnom interakcijom s publikom japanski bubnjari oduševili Dom sportova

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damir Krajač/CROPIX)
Više o

Dom sportova

,

Yamato

,

Masa Ogawa

,

bubnjari

Neobičan prizor, umjesto leda na podu Doma sportova bili su redovi stolaca, iako je na tribini i dalje stajao veliki banner Medveščaka. No, dvorana se svejedno tresla, što od sjajno koordinirane predstave bubnjara na pozornici, što od pljeska publike.

Masa Ogawa i njegova ekipa, potpuno politički korektna  - pola žena, pola muškaraca, već su izlazom na pozornicu oduševili publiku uzbudljivim bubnjanjem i ništa manje atraktivnom koreografijom.

Tijekom showa svaki bubnjar imao je prilike pokazati svoje majstorstvo u međusobnim dvobojima ili solo dionicama, a naročito impresivan bio je dio s četiri djevojke na nekoj vrsti japanskih gitara i isto toliko momaka u pozadini na bubnjevima. Apsolutno savršena koordinacija oba tima digla je publiku na noge.

Kako se tijekom izvedbe moraju povremeno i odmoriti, mišićavi momci i djevojke napravili su nekoliko zabavnih međuscena, u kojima su lako natjerali publiku na sudjelovanje pljeskom, da bi svaki takav interval završio frenetičnim bubnjanjem para koji se nadmetao u vještini.

Možda je dvorana i bila malo prevelika za sve zainteresirane, no intimniji prostor vjerojatno bi bio preplavljen glasnim udarima bubnjeva koji ne bi uspjeli stvoriti toliko dobru atmosferu kao što im je pošlo za palicama u velikoj dvorani Doma sportova. Uglavnom, tko nije bio, neka ode drugi put kad čarobni japanski bubnjari odluče posjetiti Hrvatsku.

19.04.2010. 21:46:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh