« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 2 mjeseca
SAVEZ

Xiaomi i Microsoft složili su se o strateškom partnerstvu

Prema Memorandumu, Xiaomi će koristiti Microsoft Azure platformu za pohranu podataka i Cortana postaje dio akustičkog sustava Mi AI Speaker kako bi se proširila podrška jezika

Velikani se udružuju
Velikani se udružuju (Arhiva)
Više o

Microsoft

,

Xiaomi

Xiaomi i Microsoft su završili potpisivanje Memoranduma o razumijevanju posvećenog daljnjoj strateškoj suradnji.

Xiaomi i Microsoft već imaju postojeće partnerstvo s preuzimanjem nekih aplikacija za Xiaomi pametne telefone. Novim sporazumom partnerstvo se širi na područje umjetne inteligencije, cloud usluge i podršku u marketinškim i distribucijskim kanalima za prijenosna računala i smart uređaje.

Prema Memorandumu, Xiaomi će koristiti Microsoft Azure platformu za pohranu podataka i Cortana postaje dio akustičkog sustava Mi AI Speaker kako bi se proširila podrška jezika.

Tako će ovaj pametan zvučnik osim kineskog sada „razumjeti" engleski jezik (Australija, SAD, Velika Britanija, Kanada), francuski, njemački, japanski, talijanski i španjolski. Budući da je cijena zvučnika oko 50 dolara, Xiaomi može već sada trljati ruke jer time postaje ne samo izuzetno konkurentan već širi tržište.    

Osim toga Xiaomi i Microsoft planiraju riješiti brojne projekte na području računalnog vida i dalje usavršiti prepoznavanja govora i sinteze itd.

Također tu je mogućnost korištenja gotovih proizvoda i usluga, uključujući Bing, EDGE, Prevoditelj, Pix, Kognitivne usluge i Skype.  

Piše: Sanja Ledinek
28.02.2018. 09:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh