« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
ZIMSKA ZABAVA

Wintersplash #4 u Jedinstvu

Wintersplash pokrenut je nakon nestanka Zagreb Winter Reggae Festivala i već četvrti puta dovodi sjajne goste

Wintersplash u Jedinstvu 4. i 5. veljače
Wintersplash u Jedinstvu 4. i 5. veljače (Seasplash)
Više o

Jedinstvo

,

Wintersplash

,

Seasplash

,

Rob Smith

,

Jacky Murda

Wintersplash - zimska Seasplash zabava - je klupski događaj u organizaciji Seasplash festivala, pokrenut nakon gašenja Zagreb Winter Reggae Festivala, koji je od 2005. do 2007. godine organiziran u suradnji sa Bass Culture Soundsystem-om i Radiom 101.

U proteklih 6 godina ZWRF i Wintersplash ugostili su mnoga inozemna, respektabilna imena (Prince Alla, Ranking Joe, Dreadzone Soundsystem, Aba Shanti I, Abassi All Stars, Misty In Roots, Vibronics, Brain Damage, Kode 9, Tricky D,...), uz podršku domaćih izvođača (Edo Maajka, Radikal Dub Kolektiv, ST!llness, Kingston Sound, Confusion, Filip Motovunski,...), te različitih DJ-a i soundsystema.

Cilj Wintersplash-a je tokom zimskog razdoblja u glavnom gradu okupiti poklonike, suradnike, prijatelje, (...), festivala, kao i one koji će to tek postati, sa kvalitetnim programom koji će nas podsjetiti na nezaboravne trenutke vezane uz sve dužu tradiciju festivala, kao i najaviti i pripremiti za još bogatije sadržaje koji nadolaze (9th Seasplash festival @ Monumenti, Pula, 21.-24.07.2011., 9th Seasplash warm up tours & parties, travanj-srpanj 2011., Seasplash Summer Club @ Fort Punta Christo, Štinjan/Pula, svibanj-rujan 2011.,...).

Više o Seasplash festivalu, njegovoj organizaciji, povijesti, te popratnim događanjima i aktivnostima potražite na službenoj web stranici:

Povijest svih ZWRF i Wintersplash događanja pronađite na linku:

Noviteti ovogodišnjeg Wintersplasha:

Premijerno izdanje sa dvodnevnim programom, i „polu-festivalskom" koncepcijom.

Seasplash Bus

Organizirano putovanje iz matičnog grada Seasplash festivala, na relaciji Pula-Pazin-Rijeka-Zagreb i natrag, uz povoljne aranžmane sa uklj. dvodnevnom ulaznicom, koji zainteresiranima nude značajan popust u odnosu da takvo putovanje organiziraju samostalno:

Pula - Zagreb - Pula + dvodnevna ulaznica = 280,00 kn

Pazin - Zagreb - Pazin + dvodnevna ulaznica = 270,00 kn

Rijeka - Zagreb - Rijeka + dvodnevna ulaznica =  260,00 kn

Vaše mjesto morate osigurati do 1.02., nakon čega će biti objavljen vozni red autobusa (polazak petak, 4.02. poslije podne, povratak u nedjelju, 6.02. ujutro), 

rezervacije i dodatni info na mail: infosplash@seasplash.net

Drugu godinu zaredom Wintersplash se odvija u istom prostoru (Tvornica Jedinstvo nalazi se u istom kompleksu kao i klub Močvara), u "sound system" izdanju via Digitron Sound. Zastupljeno je nekoliko stilova, prvog dana uz naglasak na roots dub i reggaewise dubstep, a drugog na tvrđi i party vibe dubstep, jungle i drum'n'bass, uz presjek domaće scene i suradnika koji se u proteklo vrijeme ističu stalnim angažmanom, predanošću, organizacijom različitih događanja, produkcijom, izdanjima, i sl. Ovogodišnji novitet je što u špici obje večeri nastupaju inozemni gosti, koji svaki ponaosob pripada antologiji predstavljenih stilova. Slijedi nekoliko rečenica o svakome od njih...

O izvođačima:

Rob Smith aka RSD (UK, Punch Drunk/Tectonic)

Iz čega je nastao dubstep? Muzika koja vas pokreće u posljednjih nekoliko godina nema dugu povijest, ali ima duboke korijene u ranim radovima kultnog producenta i DJ-a Roba Smitha koji će nastupiti na Wintersplashu s aktualnim dubstep projektom RSD.

Na bristolskoj soundsystem sceni Rob se pojavio  1987. godine kao član producentskog tandema Smith & Mighty, odmah zapaženog po genijalnoj breakbeat-dub verziji 60' s soul klasika "Walk On By " ("Walk On").  Inovativnom produkcijom zvuka Smith & Mighty izbrisali su granice postavljene između hip hopa, soula, dub-reggaea i acid-housea, a konačan rezultat njihove underground fuzije bila je sasvim nova glazba koja će nekoliko godina kasnije sa svjetskim hitovima Massive Attacka, Portisheada i Trickya dobiti prestižnu etiketu bristolski trip-hop. U početnoj fazi Smith & Mighty producirali su prvi singl Massive Attacka "Any Love" i napravili sjajne remixeve za Beat International na hit singlu "Dub Be Good To", ali nikako nisu uspjevali pronaći izdavača za svoj debi album "Bass Is Maternal" snimljen 1991. godine. (objavili su ga tek 1995. na vlastitom labelu More Rockers). Dvadeset godina poslije "Bass Is Maternal" zvuči kao autentično remek djelo iz kojeg su iscurile gotovo sve poznate sub-bas frekvencije. Rob Smith prenio ih je u RSD i ponovno odigrao veliku ulogu na bristolskoj sceni, ovoga puta na njenom dubstep flooru. Od singlova skupljenih na kompilaciji "Good Energy" do remixeva za Ruts DC na albumu "Rhythm Collision Reloaded", RSD je priča jednog dubstep doajena. Upoznajte ga na Wintersplashu! 

JACKY MURDA (USA, Chopstick Dubplate/Little Island/Jing Bong Ting)

Jacky Murda na velika vrata u profesionalnu karijeru ulazi 1998. pokretanjem shopa i dubplate studija Chopstick Dubplate, čija prva izdanja objavljuje u naredne dvije godine. U isto vrijeme primjenjuje novi i originalni pristup jungle produkciji, snimajući na vlastite podloge originalna vokalna gostovanja poznatih jamajkanskih izvođača kao što su npr.: Johnny Osbourne, Junior Reid, Jah Mason, Lutan Fyah, Turbulence, Junior Murvin, itd., nasuprot korištenja sampleova koje je do tada bilo uobičajeno. Na taj način okreće novu stranicu unutar new-school-ragga-jungle scene, a dosta radova objedinjeno je na albumu prvijencu „21 Murda Shots" (2003.) i mnoštvu popratnih vinilnih singlova. Suradnja sa Masonom nedavno je rezultirala objavljivanjem trostrukog vinilnog albuma „Chopstick Meets River Nile".

2006. Jacky pokreće projekt The Little Island, na relaciji Barcelona-Brighton, producirajući deep roots dub materijale u suradnji sa UK producentom Kion-om, koji su vrlo brzo zaživjeli na etabliranim otočkim klupskim događanjima (DMZ, >>FWD, Super Dub Pressure), pod palicom poznatih dj-a i producenata (Mala, Rusko, Tes La Rok, Nick Argon, Noah D, N-Type, itd.). Usporedo s tim Jacky-evi live setovi postaju dinamičniji, uz svježe dubstep remixeve njegovih jungle klasika.

2009. Jacky i Max Powa pokreću live act Jing Bong Ting, a u skorijoj budućnosti očekujte njegova nova izdanja na labelovima poput: Argon, Kraken, Moonshine, Renegade Weed,...

++++++++

DIGITRON SOUND SYSTEM

CHATKO (Rewind) & GEKKO (Bass Invaders)

DUBstep KLUB team (Bamster, Jan Becele, Meniga)

MAYA (Trip To Zion)

JAH BILLAH
BALKAN'S HI-FI
CHAKKA & POPAY

SEASPLASH PULA CREW (Teddy-Lee, L Jay, Raul)

MC's: Chakka, JewBwoy & Popay

Visuals by Trip To Zion VJ team

-------------

Dvodnevna ulaznica u pretprodaji = 80,00 kn

Dvodnevna ulaznica na ulazu = 100,00 kn

Jednodnevna ulaznica (samo na ulazu) = 60,00 kn

Pretprodaja ulaznica (od ponedjeljka, 17.01.):

PULA: Scandal Express, Ciscuttieva 15,

RIJEKA: Glazbeni centar Rijeka, Frane Račkog 22,

ZAGREB: Dirty Old Shop, Tratinska 22, Kingston vinyl & CD shop, Radićeva 3, Punkt 13 Shop, Ilica 14 (Lovački rog), Smart Snail Shop, Kačićeva 10

- svi iz mjesta gdje nema organizirane pretprodaje, dvodnevne ulaznice po pretprodajnoj cijeni mogu rezervirati na mail: infosplash@seasplash.net

-------------

Uz Wintersplash počinje kampanja za 9. Seasplash festival (Pula, 21.-24.07.2011.!), sa najavom do sada potvrđenih izvođača i prvom turom pretprodaje jeftinijih festivalskih ulaznica!

Seasplash vas još jednom sve poziva na 4. Wintersplash i dvije noći čistog užitka!!!

www.seasplash.net

14.01.2011. 17:19:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh