« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
COOL FAKTOR

Windows 8 mogli bi učiniti Microsoft cool kompanijom

Windows operativni sustavi već desetljećima dominiraju svijetom PC-a, ali unatoč tomu nisu nikada uzbuđivali ama baš nikoga izvan kampusa kompanije

Fotografija vijesti
Više o

Google

,

Microsoft

,

Apple

,

Windows 8

„Bez kompromisa" i „Windowsi ponovo izumljeni" dvije su glavne marketinške krilatice koje su ponavljali Microsoftovi šefovi ovog utorka, dok su svijetu na velika vrata predstavili prvi detaljan pogled u softver novog budućeg vladara operativnih sustava, Windows 8.

Brojni su tehnološki blogeri i komentatori, inače tradicionalno neskloni tvrtki iz Seattlea, ovaj put gotovo  jednoglasno pozitivno komentirali kako bi ovi slogani po prvi puta mogli biti nešto više od puke marketinške govorancije.

Windows operativni sustavi već desetljećima dominiraju svijetom PC-a, ali unatoč tomu što su, barem većina, oduvijek bili sasvim funkcionalni i solidni, nisu uzbuđivali ama baš nikoga izvan kampusa kompanije.

Ushićeni komentari i analize koji su uslijedili nakon ovogtjednog predstavljanja novih Windowsa više su sličili onima kakvi se viđaju nakon što Apple ili Google predstave svoje proizvode, nego što je to slučaj sa „hladnim" i poslovnim Microsoftom.

„Windows 8 zaokrenut će imidž kompanije za 180 stupnjeva", tvrdi Melissa Perenson iz PCWorlda.

„Jednostavno - djeluju fantastično", kratak je i jasan poznati blog Gizmodo.

Unatoč 450 milijuna prodanih Windowsa 7 te tržišnoj vrijednosti od 215 milijardi dolara, činilo se kako će Microsoft u budućnosti polako, ali sigurno slijediti put prema potpunoj marginalizaciji, kao što se to dogodili Nokiji, Yahoou i nekim drugim gigantima.

Jednostavno, ništa što je proizašlo iz Microsofta nije se moglo ni blizu mjeriti s cool faktorom koji su imali Appleovi, Googlovi i Facebookovi proizvodi.

Znači li ovo da se Microsoft vraća u igru? Teško je procijeniti ovako rano. Međutim, ostaje činjenica da stručna, ali i šira javnost, nikada do sada nije bila uzbuđena zbog nečega što je proizvela tvrtka iz Redmona, osnovana davne 1975.

Sljedećih bi nekoliko godina u tehnološkom svijetu moglo biti vrlo uzbudljivo, posebice nakon što se Steve Jobs povukao iz Applea, ostavljajući drugima da nastave tradiciju super uspješnih proizvoda. Samo nam vrijeme može pokazati što donosi budućnost.

15.09.2011. 16:26:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh