« Glazba
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
BARACK 'N' ROLL

Wilco, Arcade Fire i U2 sviraju za drugi Obamin mandat

Popis pjesama koje je u četvrtak objavio odbor za kampanju aktualnog američkog predsjednika zamišljen je da "zagrije" dvorane prije dolaska Obame

Fotografija vijesti
Više o

Barack Obama

,

američki predsjednički izbori

,

U2

,

Arcade Fire

,

Wilco

Čini se kako će demokratskom predizbornom kampanjom kojom će se pokušati uvjeriti Amerikanci da trenutnom predsjedniku povjere još jedan mandat dominirati rock, piše Hina. Naime, danas su iz demokratskog tabora objavili popis pjesama koje će se svirati za vrijeme predizborne kampanje.

Popis pjesama koje je u četvrtak objavio odbor za kampanju aktualnog američkog predsjednika, zamišljen da "zagrije" dvorane prije dolaska Obame, sadrži popularnu glazbu poput one Brucea Springsteena, grupe U2 i Arethe Franklin.

Izbor pjesama ukazuje na ton kampanje, u trenutku kad se SAD još nije oporavio od posljedica recesije iz razdoblja 2007.-2009., poput "Mr Blue Sky" britanskih rockera Electric Light Orchestra koja počinje stihovima "Nema više oblaka, kiša je prestala... novi je dan".

Godine 2008. Obama je koristio pjesmu U2 "City of Blinding Lights", a ovoga se puta ekipa demokratskog predsjednika odlučila za hit s početka devedesetih "Even Better Than The Real Thing", što je moguća referenca na drugi mandat koji će biti "još bolji" od prvog.

Hit "Let's stay together" Ala Greena također će se izvoditi tijekom kampanje, a na popisu su još, među ostalima, i Wilco, No Doubt, Arcade Fire, ali bit će tu i countryja, popa, rhythm and bluesa.

10.02.2012. 11:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh