« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
LAVINA KRITIKA

WikiLeaks objavio lokacije diljem svijeta važne za SAD

Internetska stranica WikiLeaks objavila je podatke o lokacijama koje Sjedinjene Države smatraju ključnim za svoje interese

WikiLeaks objavio lokacije diljem svijeta važne za SAD
WikiLeaks objavio lokacije diljem svijeta važne za SAD (Getty Images)
Više o

curenje informacija

,

WikiLeaks

WikiLeaks je u ponedjeljak objavio pojedinosti o lokacijama diljem svijeta koje SAD smatra ključnim za svoje interese, pokrenuvši lavinu kritika da ta internetska stranica pomaže ekstremistima prepoznati mete napada.

Popis počinje s rudnikom kobalta u Kinšasi u Kongu, a nastavlja se s lokacijama u Europi gdje farmaceutske tvrtke proizvode inzulin, protuzmijske otrove i cjepivo za bolest slinavku i šap.

Što se Bliskog istoka tiče, WikiLeaks prenosi da će Katar biti najveći izvor uvezenog ukapljenog zemnog plina (LNG) do 2012. i spominje pogon Abkaik u Saudijskoj Arabiji za preradu sirove nafte kao najveći takav pogon u svijetu.

Britanski ministar vanjskih poslova William Hague je kazao da je "objavljivanje popisa za svaku osudu". "Naravno da je zabrinutost zbog objave popisa velika. To je za svaku osudu jer je to učinjeno bez imalo obzira za sigurnost milijuna ljudi", rekao je Hague za radio BBC. (hina/metro-portal)

06.12.2010. 20:29:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh