« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
ZBOG GLASINA

WHO obustavio dopremu besplatnih lijekova Haitiju

Samo će javne bolnice i dalje besplatno primati lijekove, poručili su iz WHO-a objasnivši odluku glasinama o slučajevima naplaćivanja lijekova

(Getty Images)
Više o

Haiti

,

WHO

,

besplatni lijekovi

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) obustavila je u utorak dopremu besplatnih lijekova privatnim klinikama i nevladinim organizacijama na Haitiju, nakon infromacija da su se naplaćivali nekim pacijentima, rekla je glasnogovornica.

"Samo će javne bolnice i dalje besplatno primati lijekove", rekla je glasnogovornica Marie-Agnes Heine. "Svi ostali moraju ih platiti".

Odluka dolazi gotovo mjesec dana nakon razornog potresa od 12. siječnja u kojem je, prema najnovijim podacima vlade na Haitiju, poginulo 230.000 ljudi, a broj žrtava i dalje raste.

Vlada je 24. siječnja govorila o 150.000 mrtvih, na temelju tijela izvučenih pod ruševinama glavnoga grada Port-au-Princea koji se nalazio blizu epicentra.

Ministrica za informiranje Marie-Laurence Jocelyn Lassegue izjavila je u srijedu da je novi službeni podatak 230.000 mrtvih.

No, dodala je da to nije konačan broj i pojasnila da u to nisu uključena tijela žrtava pokopana na kućnim grobljima ili ona koja su pokopale obitelji.

Prema najnovijim podacima, broj žrtava potresa na Haitiju izjednačio se s brojem smrtno stradalih u tsunamiju koji je 2004. pogodio Aziju. (hina/metro-portal)

10.02.2010. 00:38:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh