« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
BEZBROJ RAZLOGA

White Stripes najavili kraj karijere

Rock dvojac The White Stripes najavio je razlaz navodeći kao motiv odluke "bezbroj razloga" koje nisu pobliže objasnili

Fotografija vijesti
Više o

White Stripes

,

kraj karijere

,

razlaz

"The White Stripes želi objaviti da je danas, 2. veljače 2011., njihov band službeno prestao postojati i da neće više snimati nove pjesme ili nastupati uživo", kaže se u izjavi objavljenoj na web stranici skupine, prenosi Hina.

Dvojac, koji je među ostalima i dobitnik nagrade Grammy, rekao je da želi "očuvati ono što je lijepo i posebno u u vezi s grupom". "Razlog nisu umjetničke razlike ili nedostatak želje za nastavkom, kao ni zdravstveni razlozi jer se Meg i Jack osjećaju dobro i dobrog su zdravlja", kaže se u izjavi.

U izjavi se kaže da se dvojac nada da obožavatelji njihovu odluku vide kao "pozitivan potez učinjen iz poštovanja prema umjetnosti i glazbi koju je skupina stvorila".

Sirovi zvuk The White Stripesa nastao je pod utjecajem punka i bluesa, a osnovani su 1997. u Detroitu. Dvojac čine tekstopisac i pjevač Jack White i njegova bivša supruga Meg White, a grupa je postala poznata odmah po objavi njihovog debitantskog albuma. U prvom desetljeću 21. stoljeća njihova su slava i uspjeh rasli no Jack White je počeo i samostalnu karijeru kao solist i producent, a osnovao je i dvije druge grupe, The Racounters i The Dead Weather.

03.02.2011. 08:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh