« Hi-tech
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
PA PA PRIVATNOST

WhatsApp daje brojeve telefona Facebooku

Facebook se domogao još jedne gigantske baze telefona, što praktično znači da je svakoj vašoj privatnosti došao kraj, jer možete očekivati prisluškivanje u svim varijantama

Halo, želite li svoj broj telefona dati Fejsu? Nema veze ako ne želite ...
Halo, želite li svoj broj telefona dati Fejsu? Nema veze ako ne želite ... (Arhiva)
Više o

Facebook

,

WhatsApp

,

broj telefona

Whatsapp će od sada dijeliti broj telefona korisnika s Facebookom te će na taj način davati prijedloge za sklapanje prijateljstava i 'gurati važne' promidžbene materijale.

Iz WhatsAppa kažu kako će dijeljenje brojeva telefona korisnika s Facebookom koristiti u borbi protiv spama i online nasilja kao i da će ponuditi ljudima 'kvalitetnije prijedloge prijatelja i relevantne oglase'.

Whatsapp će također dijeliti informaciju o tome kad je korisnik posljednji put koristio aplikaciju, ali poruke koje su već sad enkriptirane neće dijeliti.

Ove promjene omogućuju tvrtkama da šalju poruke korisnicima WhatsAppa, pa bi se one poruke koje korisnici primaju putem SMS-a, sada mogle slati WhatsAppom.

Iz kompanije poručuju da će u sljedećim mjesecima testirati takve vrste poruka, no obećavaju kako to sve skupa neće izgledati kao spam.

S praktične strane gledano, situacija je ovakva - kamo god krenete, Facebook to zna ... kako su uz to priznali da prisluškuju svoje korisnike putem telefona, čak i ako ste ih do sada nekako izbjegavali, više nećete ...

26.08.2016. 09:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh