« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 8 mjeseci
SAVJETI

Wellness vam stvarno treba ...

Posao, obaveze i stres nam teško dopuštaju da se opustimo i stvorimo vrijeme samo za sebe. Samim time narušavamo zdravlje i gubimo pojam o tome što je zapravo relaksacija

Oporavite se fizički i psihički
Oporavite se fizički i psihički (Arhiva)
Više o

sauna

,

wellness

,

blagodati

,

stres

Stres odavno ima etiketu "bolesti modernog doba", a otkako smo zakoračili u novo tisućljeće, čovječanstvo sve više shvaća da je za dobro zdravlje potrebno imati sve životne sastavnice u ravnoteži.

Wellness predstavlja psihičku i fizičku ravnotežu i jedan veliki odmor od ludog naleta svakodnevnog života. To je vrijeme za povezivanje s unutarnjom tišinom i mirom u sebi, a osim toga wellness ima brojne pogodne zdravstvene učinke.

Sauna opušta mišiće i smanjuje bolove u mišićima i zglobovima

Pod visokom temperaturom, tijelo oslobađa endorfine. Endorfini mogu imati blagi, ugodan efekt i sposobnost kako bi se smanjila bol od artritisa ili čak fizička bol nakon dobro odrađenog treninga. Također, kako raste temperatura u sauni, isto tako raste i tjelesna temperatura. To uzrokuje proširenje krvnih žila, čime se povećava cirkulacija krvi. Povećani protok krvi pak ubrzava prirodni proces ozdravljenja i iscjeljenja manjih modrica i posjekotina.

Wellness oslobađa stres

Korisnici wellnessa najčešće navode smanjenje stresa kao broj jedan razlog korištenja. Medicinske studije često određuju da stres u svakodnevnom životu može negativno utjecati na naše zdravlje. Naime, velika većina bolesti (odnosno bolesti srca) je barem djelomično povezana sa stresom. Visoke temperature u sauni i vruća voda u jaccuziju oslobađaju stres i opuštaju vaše tijelo. Toplo, tiho i mirno mjesto bez ikakvih distrakcija iz vanjskog svijeta.

Stoga, ako imate koju kunu viška, priuštite si par sati užitka, bit ćete kao novi!

26.08.2016. 15:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh