« Glazba
objavljeno prije 5 godina i 3 mjeseca
NAJAVE

We Are Dark Angels u Vintageu

Njihova imena spominju se uz Johna Calea, Flying Lotus i Mars Voltu, potpisuju glazbu za film Dog Eat Dog Paula Schradera te surađuju s Lerom Lynn i T Bone Burnettom na pjesmi Lately sa soundtracka serije True Detective

Dobar program u Vintageu
Dobar program u Vintageu (Arhiva)
Više o

WADA

,

Vintage Industrial Bar

,

We Are Dark Angels

Nakon odličnog koncerta Joja Mayera & NERVE, Big Yellow House u Zagreb dovodi još jednu glazbenu poslasticu. Vintage Industrial Bar ugostit će 30. siječnja njujorški duo We Are Dark Angels, koji čine Deantoni Parks i Nicci Kasper, najpoznatiji po suradnjama s Johnom Caleom, Flying Lotusom i Mars Voltom te kompozicijama koje potpisuju za film Paula Schradera (Dog Eat Dog), kao i suradnji s Lerom Lynn i T Bone Burnettom na pjesmi Lately sa soundtracka druge sezone serije True Detective. Nastupit će kao posebni gosti zagrebačkog benda NO!Mozzart.

Dark Angels su eksperimentalni bubnjar, skladatelj i producent Deantoni Parks (John Cale, Flying Lotus, The Mars Volta) te klavijaturist, skladatelj i producent Nicci Kasper. Zvuk im je obojan synth basom i pulsirajućim plesnim ritmom, a uglavnom se kreću na tamnijoj, atmosferičnijoj strani, iako se u njihovom glazbenom portfelju može pronaći pravo obilje eteričnog i bujnog synth zvukovlja. Većinom rade instrumentalnu glazbu, uz povremene suradnje s vokalistima, a duboko su uključeni i u svijet remixeva.

Kao ljubitelji filma, nerijetko se koriste tom umjetnošću kao inspiracijom, a zadnjih godina počinju stvarati glazbu za TV serije i filmove (Dog Eat Dog, First Reformed, True Detective...). Na zagrebačkom nastupu promovirat će album snimljen uživo prije dvije godine u Big Yellow Houseu u Novalji i koji izdaju globalno za Alpha Pup Records.

Ostatak večeri rezerviran je za post dub rock bend iz Zagreba koji podsjeća na genij Laurie Anderson, The Birthday Party i Stevea Jansena, ali i na avangardne radove Radioheada i Johnnyja Greenwooda te Kraftwerka. NO!Mozzart jedan je od najzanimljivijih bendova na današnjoj glazbenoj sceni, a čine ga Đuro Dobranić, Ivan Dugandžić i Zoran Vujanovic. U 2017. pod etiketom progressive.com izdaju EP InTheWoods i od tada nastupaju po europskim gradovima, a nedavno su u Zagrebu bili predgrupa na zagrebačkom koncertu Joja Mayera & NERVE. Ovom prilikom predstaviti će novi album StraightFromTheBalkans snimljen u Hamburgu.

Dodatno pojačanje na koncertu bit će The Hunting Dogs, originalni glazbeni projekt iza kojeg stoje Alba Nacinovich i Marco Germini. Žanrovski ih se teško može svrtati u jednu kategoriju, a najbliže ih se može opisati kao electro-shocked pop bend. Uvijek nastupaju uživo, a često se naslanjaju na improvizacije, zvučna kolažiranja i eksperimentiranja. Alba je posljednje dvije godine boravila u Londonu, gdje je nastupala u legendarnim klubovima poput Ronnie Scott's i The Troubadour te snimala s producentom Gerryem Diverom, dok su njezine izvedbe bile emitirane na BBC3. 

Koncert sastava NO!Mozzart, The Hunting Dogs i We Are Dark Angels organiziraju umjetnička kuća Big Yellow House i Progressivecrew.com. Koncert počinje u 21 sati. Ulaznice su u prodaji po pretprodajnoj cijeni od 35 kn, a na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 50 kn. Ulaznice je moguće kupiti na blagajni Vintage Industrial Bara .

17.01.2019. 11:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh