« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
smrtna kazna

Washingtonski snajperist bez pomilovanja, slijedi pogubljenje

Muhammad je osuđen na smrtnu kaznu jer je ustrijelio 16 osoba od kojih je 10 umrlo

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

smrtna kazna

,

Johna Allena Muhammada

,

washingtonski snajperist

Guverner američke savezne države Virginije u utorak je odbio zahtjev za pomilovanje Johna Allena Muhammada, poznatog kao "washingtonski snajperist", koji je u utorak navečer treba biti pogubljen smrtonosnom injekcijom u državnom zatvoru Greensville, kraj grada Jarratta.

Tijekom tri tjedna u listopadu 2002., Muhammad i njegov maloljetni suučesnik Lee Boyd Malvo koji je osuđen na doživotni zatvor, terorizirali su glavni grad SAD i okolicu, nasumice pucajući na ljude iz preuređenog automobilskog prtljažnika, ustrijelivši 16 osoba od kojih je 10 umrlo.

Guverner Virginije Tim Kaine odbio ja zahtjev za pomilovanje Muhammadovih odvjetnika, koji tvrde da je njihov branjenik teški duševni bolesnik.

"Pomno razmotrivši molbu za pomilovanje i sudačka mišljenja vezana uz predmet, nisam našao snažnih razloga za odgodu presude koju je preporučila porota i potom izrekli i potvrdili sudovi", naveo je Kaine u priopćenju.

Vrhovni sud SAD u ponedjeljak je odbacio Muhammadov zahtjev za odgodu pogubljenja.

Muhammad (48) bi trebao biti pogubljen u Kazneno-popravnom centru Greensville u utorak u 21 sat navečer, po istočnoameričkom vremenu, a pogubljenju će nazočiti i neki od rođaka njegovih žrtava. (hina/metro-portal)

10.11.2009. 23:11:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh