« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
otkrivanje afera

Mafija navodno priprema atentat na urednika televizije BiH

Atentat na Bakira Hadžiomerovića planira bugarska mafija jer je otkrio brojne korupcijske afere

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Facebook)
Više o

Bakir Hadžiomerović

Federalna televizija (FTV) u Bosni i Hercegovini objavila je u utorak u udarnom terminu u večernjem dnevniku kako "mafija priprema atentat" na Bakira Hadžiomerovića, urednika i voditelja FTV-ovog političkog magazina "60 minuta" u kojemu su objavljene brojne korupcijske afere.

FTV tvrdi da bugarska mafija, čiji je domaćin bio jedan od najistaknutijih pripadnika albanskog kriminalnog klana u Sarajevu, priprema atentat na novinara Hadžiomerovića. Ne objašnjavajući izvor te informacije, televizija precizira se da bi atentat trebali izvesti dvojica kriminalaca iz Bugarske i jedan Albanac koji već dulje vrijeme planiraju taj zločin.

Hadžiomerović je već godinama zbog novinarskog rada izvrgnut prijetnjama, pod stalnom je službenom pratnjom, a policija osigurava njegovu obitelj.

Emisija "60 minuta" koja se emitira ponedjeljkom, često se bavi postupcima predsjednika vlade Republike Srpske Milorada Dodika, poglavara Islamske zajednice BiH reisa Mustafe efendije Cerića i vehabija a prati i brojne slučajeve korupcije i kriminala u državnim ustanovama. (hina/metro-portal)

10.11.2009. 21:47:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh