« Glazba
objavljeno prije 6 godina i 9 mjeseci
NAJAVE

Warpaint u Zagrebu 12. srpnja

Nastup je ujedno i jedini u regiji, te jedan od rijetkih klupskih i samostalnih pojavljivanja na aktualnoj "Heads Up" turneji koja uključuje svirke na nekim od najboljih festivala

Warpaint u Tvornici
Warpaint u Tvornici (Mia Kirby)
Više o

ulaznice

,

koncert

,

Warpaint

Ženski dream pop kvartet iz Los Angelesa, Warpaint, svoj premijerni zagrebački posjet zakazuje u srijedu, 12. srpnja, u Tvornici kulture.

Nastup je ujedno i jedini u regiji, te jedan od rijetkih klupskih i samostalnih pojavljivanja na aktualnoj "Heads Up" turneji koja uključuje svirke na nekim od najboljih festivala. Cjelovečernji koncert Warpainta rezerviran je samo za djevojke koje će ove zaista posebne večeri odsvirati najduži samostalni koncert na turneji, a bend sa sobom donosi dio svoje produkcije.

Prijateljice iz djetinjstva Emily Kokal i Theresa Wyman na gitari čine Warpaint zajedno s basisticom Jenny Lee Lindberg, a priključuje im se Stella Mozgawa, po mnogima jedna od najboljih bubnjarki modernog doba, svrstana među top 30 po utjecajnom NME. Sjajna međusobna kemija na pozornici, harmonije, stihovi i intimni trenutci prezentirani kroz glazbu obilježavaju njihove nastupe uživo, koji u potpunosti zaokupe i uvuku u svoj svijet, čime su svakako bend kojeg krasi opis da ih morate vidjeti uživo. Sklone improvizacijama na pozornici, i izvedbama koje čine da originali zvuče sasvim drugačije, djevojke su posebne po tome što niti jedna ne zauzima vodeće mjesto u bendu, naprotiv sve su glavne.

Warpaint - "Elephants"

Četiri djevojke su iz Kalifornije krenule na svoj glazbeni put i od početka istražuju dream-pop, psihodelični i atmosferični zvuk, ne ograničavajući se tim žanrovima. Bend je nastao 2004. godine od kada kreće očaravati svojom glazbom koja ne upada u komercijalne okvire. 2008. objavljuju od kritike izrazito hvaljeni debi EP "Exquisite Corpse". Slijedio je strelovit uspon banda do prve lige današnjih indie izvođača, prije svega na krilima dugosvirajućih izdanja "The Fool" iz 2010. Nasljednik "Warpaint" iz 2014. je pobrao odlične kritike. U međuvremenu je band nastupao na svim najvećim svjetskim festivalima, uključujući Coachellu, Glastonbury i Lollapaloozu, a ploče su im redovito završavale na godišnjim listama najboljih ostvarenja. Najnoviji studijski album naslovljen je "Heads Up" i u prodaji se pojavio u rujnu prošle godine nošen velikim nezavisnim hitom "New Song", na kojem istražuju nove instrumente i zvuke.

Warpaint - "New Song"

Impresivna lista suradnji samo govori o tome koliko su ih mnogi prepoznali. Depeche Mode ih je nedavno odabrao kao predgrupu na velikoj nadolazećoj američko-kanadskoj turneji. Nedavno je izašla i suradnja s Jenny Lee i sjajnim multi-instrumentalistom Trentemollerom, naziva "Hands Down". Od samih početaka, uz bend se veže ime Red Hot Chili Peppers, od Johna Frusciantea koji je miksao i masterirao debitantski EP; preko Josh Klinghoffea, sadašnjeg gitarista, koji je bio zaslužan za bubnjane i gitaru na istom EP-u, sve do Flea, koji je s bubnjarkom Stellom svirao u New Yorku, te joj preporučio preseljenje u LA i nastavak rada na tamošnjoj glazbenoj sceni nakon čega počela s bendom. Album "Warpaint" je producirao Flood, poznat po radu s Nine Inch Nails, U2, New Order, Depeche Mode, Nickom Caveom, PJ Harvey. S druge strane, Theresa je pomogla snimanju albuma "Overgrown" James Blakea, a Stella je bubnjala s imenima kao što su Kurt Vile Jagwar Ma, The xx, Regina Spektor.

Usprkos sjajnim albumima, live nastupi su do danas ostali njihovo najjače oružje. Svirački izuzetno atraktivne, Warpaint nose izražen retro osjećaj u svojoj glazbi, sklone su improvizacijama i izvođenju studijskih favorita u malo drugačijim verzijama.

Upravo su stalni nastupi još jedna potvrda radu ovog odličnog kvarteta koji je hvaljen od strane kritičara i publike. U Zagreb djevojke dolaze na aktualnoj turneji, na veliki klupski koncert koji će biti jedan od rijetkih samostalnih nastupa ovog ljeta rezerviranog većinom za festivale kao što su Coachella, Roskilde, Glastonbury ili Melt.

Warpaint - "Disco//Very - Keep It Healthy"

Ulaznice u pretprodaji iznose 120 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 140 kn.

Službena prodajna mjesta:

  • Dirty old shop, Tratinska 18

  • Rockmark, Berislavićeva 13

  • Aquarius CD Shop, Varšavska 13

  • Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a

  • Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr 

11.07.2017. 16:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh