« Glazba
objavljeno prije 6 godina i 10 mjeseci
JAZZ GARDEN

Valerija Nikolovska & Viktor Lipić u četvrtak u Vintageu

Valerija Nikolovska glasom, a Viktor Lipić na pianu, izvest će najdraže jazz/soul/blues standarde te vlastitu glazbu iz svoje pjesmarice koju grade već 20-ak godina

Jazz večer koju ne smijete propustiti
Jazz večer koju ne smijete propustiti (Vintage Industrial Bar)
Više o

Valerija Nikolovska

,

Viktor Lipić

JAZZ GARDEN uzvraća udarac - Valerija Nikolovska glasom, a Viktor Lipić na pianu, izvest će najdraže jazz/soul/blues standarde te vlastitu glazbu iz svoje pjesmarice koju grade već 20-ak godina. Njihova glazbeno - životna priča počinje u Mayalesima i razvija se i dalje. Iza sebe imaju 3 autorska albuma, a zadnji, s Jazz orkestrom HRT-a, objavljen je 2015.

Valerija se profesionalno glazbom bavi od 1987. godine. Glazbeno je iskustsvo kalila u blues, soul, funk, acid jazz, house i gospel sastavima usmjerenja kao što su Delta, Blues Power, Telefon Blues Band, Songkillers, Mayales, Eddy&Dus i drugima. Surađivala je s Josipom Lisac, Zdenkom Kovačiček, Meri Cetinić, Ivanom Kindl, Kristijanom Beluhanom, Matijom Dedićem, Elvisom Stanićem, Majkama i Dinom Dvornikom... 

Zajedno s Viktorom Lipićem svira u Trio LiVaDa (uz trećeg člana Damira Šomena), a pred dvije godine su objavili i album kao duo: Valerija Nikolovska & Viktor Lipić - Well Paid Girl, a Ravno Do Dna je za taj album napisao:

'Well Paid Girl je sočna demonstracija domaćeg autorskoga swinga, fusiona, jazza, funka, bluesa pa ako hoćete i popa koji je nastao na pjesmama koje je Valerija, istinska primadona domaće glazbe, skupila ili napisala tijekom svoje karijere zajedno sa vrsnim glazbenicima koji se rijetko spominju u preživjelim glazbenim medijima, baš kao i sama Valerija koja cijelo vrijeme neumorno izdiše glazbu iz najplemenitijih dubina svoje pojave. Zajedno sa životnim suputnikom, klavirističkim virtuozom, Viktorom Lipićem Lipom napisala je većinu pjesama s ovoga albuma zajedno sa nekoliko novih bisera.

12.07.2017. 16:16:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh