« Hi-tech
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
BITTORENT WARS

Warner Bros. traži studente za lov na internetske pirate

Sretnik koji dobije posao primat će plaću od 17,500 funti za 12 mjeseci

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

Warner Bros

,

studenti

,

pirati internet

Tvrtka Warner Bros. Entertainment UK objavila je natječaj za studente ljubitelje tehnologije kojima bi posao bio pomaganje u borbi s internetskim piratima. Tijekom 12 mjeseci stažiranja studenti će morati održavati korisničke račune na privatnim BitTorrent stranicama, obavljati kupovinu preko interneta s ciljem da se prikupi dokaz da je pirat prodajom prekršio zakon (takozvani trap purchasing), razvijati botove (softverski agenti koji su u interakciji s mrežnim servisima namijenjenim ljudima kao da su i oni sami ljudi. Najčešće se primjenjuju za prikupljanje raznih oblika informacija) i još mnogo drugih antipiratskih poslova.

Osoblje antipiratskog odjela Warner Bros.-a mora biti puno stručnjaka iz domene razmjene datoteka i dokumenata, odnosno materijala preko interneta. Obzirom da je većina današnjih studenata zagriženih tehnologijom odrasla u tom svijetu razmjene, ne čudi da je tvrtka odlučila otvoriti radno mjesto 'antipiratskog studenta pripravnika'.

Student mora posjedovati određena znanja iz područja IT-a kao i file-sharinga kako bi bio od koristi u nastojanjima tvrtke da suzbije internetsko piratstvo. Pripravničko stažiranje uključuje bavljenje antipiratskim poslovima i u fizičkom i u digitalnom smislu. Nadalje, student pripravnik će morati pretraživati Internet u potrazi za materijalima čiji su vlasnici Warner Bros. i NBC Universal a koji su nezakonito postavljeni ili objavljeni. Također će morati prikupljati podatke o tim stranicama, registrirati se, pretvarati da je korisnik i sl.

Dosadna strana posla je slanje upozorenja i opomena o kršenju zakona te zahtjeva za uklanjanje sadržaja stranicama i korisnicima koji ih postavljaju i razmjenjuju.

Sretnik koji dobije posao primat će plaću od 17,500 funti za 12 mjeseci. Posao počinje u srpnju 2010. Svi koji se žele prijaviti moraju biti studenti fakulteta specijaliziranih za računalne tehnologije i imati programerskog iskustva u radu s Javom, JSP-om, PHP-om ili Pythonom.

30.03.2010. 17:55:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh