« Glazba
objavljeno prije 3 godine i 8 mjeseci
FESTIVALI

Wake the Lake u Gorskom kotaru

Wake the Lake naziv je festivala elektronske glazbe koji će sljedeći vikend, od 21. do 23. kolovoza, održati u prekrasnoj prirodi Gorskog kotara

Netaknuta priroda...
Netaknuta priroda... (Arhiva)
Više o

Gorski Kotar

,

Wake the Lake

Zamišljen je kao festival na kojemu će pozornica biti postavljena na splavi, na jezeru, izmjenjivat će se 12 DJ-eva, publika će biti smještena na obali, u prirodi, na prostoru od 7000 kvadratnih metara, a osim glazbe, organizatori su zamislili i niz popratnih sadržaja.

Hrabar pothvat u vrijeme epidemije koronavirusom, no jedan od organizatora Saša Kajfeš kaže, spremni su za sve.

- Za sve koji će prisustvovati na festivalu imamo posebnu bazu podataka s imenom, prezimenom, mjestom boravka, kontaktom i potpisom. Na ulazu mjerimo temperaturu svakom uzvaniku i osoblju te imamo stol s dezinfekcijom. U nastavku festa postoje još 5 punktova dezinfekcija. Cijelo se događanje odvija na preko 7.000 m2, a s obzirom na to da je trenutno okupljanje na otvorenom dozvoljeno do samo 500 osoba, ne očekujemo gužvu i bliske kontakte. Konobari imaju potvrdu od sanitarne inspekcije o zdravstvenom stanju, a za vrijeme festivala nose maske. Radimo razmak između šatora u kampu, stolova, čekanja u redovina za wc ili narudžbu na šanku. Koristimo jednokratne plastične čase koje se bacaju nakon svakog korištenja. Svim uzvanicima, ako oni to žele, dajemo jednokratne maske.

Organizatori su se pobrinuli i za prijevoz. U suradnji s HŽ-om organizira se party vlak iz Rijeke za Lokve koji polazi u petak 21. kolovoza u 15.23 i stiže u Lokve u 16.30 gdje svu ekipu koja dolazi na festival čeka organizirani prijevoz na mjesto događanja.

Sve isto vrijedi za povratak koji je previđen u nedjelju u 11.42 s lokvarskog kolodvora. Za dobar glazbeni ugođaj pobrinut će se 12 DJ-eva iz regije, njihova core house i tech- house glazba, a za njihov angažman zaslužna je udruga Loud Silence.

Posjetitelje kane smjestiti u tri kamp zone. DJ kamp, VIP zona za 50-tak osoba i predivan kamp, kako kažu, za sve ostale posjetitelje koji je udaljen desetak minuta hoda po cesti iznad jezera i pogledom na prekrasnu prirodu  Risnjaka i Gorskog Kotara.

No, ako vas privlače festivali elektronske glazbe, a ove smo godine zaista oskudijevali uslijed epidemije, valja požuriti. Privatni je smještaj gotovo već popunjen, broj posjetitelja ograničen je uslijed epidemioloških preporuka. Ulaznice se još mogu nabaviti preko interneta.

17.08.2020. 14:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh