« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 8 mjeseci
OSVRT

Vrljićevi „kupači“ prepuni optimizma

Njegove slike, snažno obilježene plavilom, prepune su igre, vriske, cike, pljuskanja, skakanja, vikanja i dovikivanja, ali i ispodpovršinskih motiva s opuštenim tijelima

Vladimir Vrljić Ankin
Vladimir Vrljić Ankin (Miroslav Pelikan)
Više o

Miroslav Pelikan

,

osvrt

,

Vladimir Vrljić Ankin

Moram priznati da mi je ovo ljeto,ozbiljno i virusno, uljepšao suvremeni hrvatski likovni umjetnik, Vladimir Vrljić Ankin sa svojim najnovijim ciklusom posvećen kupačima, uživateljima mora i svih njegovih dobrih strana.

Njegove slike, snažno obilježene plavilom, prepune su igre, vriske, cike, pljuskanja, skakanja, vikanja i dovikivanja, ali i ispodpovršinskih motiva s opuštenim tijelima.

Doista jedinstveni trenuci za svakoga kupača ali i za svakoga od nas koji promatramo ove sasvim jednostavne ali istodobno i tako kompleksne teme koje govore o čovjeku i o njegovom povratku, u praiskonsko, u mir majčine utrobe, u početak svega.

Iznimni optimizam koji se tako nezaustavljivo širi izvan okvira svake slike, gotovo da možemo u trenucima promatranja, osjetiti niz letećih slanih kapljica kako padaju po nama i povezuju nas sa slikom i njezinim svijetom.

Vladimir Vrljić Ankin realizirao je sjajan ciklus, ciklus posvećen oslobađanju, ciklus koga čini samo optimizam i impresivna plava boja.

Čudesne ljepote ljeta.

To je ciklus koji se veseli sutrašnjem lijepom danu, to je ciklus u kojem bi vrijedilo stalno živjeti i maknuti se od ove surove stvarnosti svijeta.

Piše: Miroslav Pelikan
25.08.2020. 08:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh