« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 8 mjeseci
NAJAVE

Multimedijaln izložba TRILIK(A3)

Ovom izložbom, tri akademije nastavljaju promovirati svoje studente i nakon što su postali diplomanti i alumniji

TRILIK(A3) u TMNT-u
TRILIK(A3) u TMNT-u (Arhiva)
Više o

TMNT

,

TRILIK(A3)

TRILIK(A3) je multimedijalna izložba alumnija i diplomanata triju hrvatskih umjetničkih akademija - Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu, Akademija primijenjenih umjetnosti u Rijeci i Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku, koja će se održati u sklopu ovogodišnjeg izdanja međunarodnog sajma umjetnina Art Zagreb od 27. do 29. kolovoza u Hali V Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

Ovom izložbom, tri akademije nastavljaju promovirati svoje studente i nakon što su postali diplomanti i alumniji.

Izložba je nastala kao želja ALU Zagreb da pomogne svojim diplomantima i alumnijima da uđu na tržište umjetnina. Ne postojanje istog u Hrvatskoj na žalost često tjera tek diplomirane umjetnike da odustanu od struke i potraže druge poslove na tržištu rada.

ALU Zagreb, u suradnji s umjetničkim akademijama iz Rijeke i Osijeka. Dok studenti imaju puno prilika, nakon diplome interes za njihov rad naglo opada i tek rijetki uspiju postati etablirani umjetnici.

Danko Friščić, izv. prof. art. Danko Friščić, prodekan za međunarodnu i međusveučilišnu suradnju: "Kreativna lica naših triju likovnih akademija ne ujedinjuju se ovom prilikom kroz neki „tek tako" smišljen ili interesantan koncept, već iz esencijalne, a posebno u ovim izolacionističkim vremenima važne i neophodne, silno željene želje za komunikacijom. Umjetnost je dodir i životnost, nezamjenjiva virtualnostima, avatarima, emanacijama. Tek sada vidimo koliko je bitno vidjeti svojim očima, hodajući osjetiti tlo pod nogama, opipati, dodirnuti ljude i kroz umjetnost - opet ljude!

Zato ovdje, na Art Zagrebu, ne prikazujemo umjetničku nedodirljivost, informaciju, ne šaljemo poruke „privida", ne prikazujemo fake news, linkove i smjernice, već konkretne fizičke radove naših mladih kreativnih ljudi koji vole i žele život u svim svojim nekontroliranim oblicima i mogućnostima, iznenađenjima živih interakcija.... prikazujemo neuništivu želju za slobodom. Znatiželju!"

25.08.2020. 10:32:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh