Vrijeme je za bundeve
Bundeva štiti zdravlje očiju, a odlična je jer je siromašna kalorijama i zasitna zbog čega se smatra idealnom namirnicom za mršavljenje
Za Indijance bundeva je bila važan izvor hrane jer im je pomagala da izdrže hladnu i dugu zimu, zbog čega su je predstavljali doseljenicima kojima je pak predstavlja nezaobilazan detalj blagdanskog stola za Dan zahvalnosti.
Ova namirnica idealna je za osobe koje pate od bolesti crijeva i želuca, a pomaže i kod upale debelog crijeva i zatvora. Smatra se diuretikom zbog čega se preporučuje osoba,a koje pate od gihta i artritisa.
Idealna namirnica za mršavljenje
Bundeva štiti zdravlje očiju, a odlična je jer je siromašna kalorijama i zasitna zbog čega se smatra idealnom namirnicom za mršavljenje.
Pruža odličnu pomoć kod smanjenja kolesterola u krvi, a oblog od svježe naribane bundeve pomaže kod ublažavanja bolova od proširenih vena. Žlica soka od bundeve dnevno štiti od bolesti prostate, mokraćnog mjehura i bubrega.
Prikladna je i za problematičnu kožu kojoj nudi lijek u obliku maske jer njeguje i hrani kožu te ju štiti od raka. Možete ju jesti pečenu, sirovu i kuhanu, a od nje se pripremaju razni sokovi, rižota, kolači, pirei i juhe. Pristaju joj začini poput majčine dušice, lovora, đumbira, peršina, kadulje, muškatnog oraščića i cimeta.
Više detalja pročitajte na blogu zenskisvijet.com
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
Novi komentar