« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 mjesec
ČISTOĆA

Vrijeme je da pročistite pluća

Čišćenje pluća dobro bi došlo svakoj osobi, pogotovo onima koji su pušači ili onima koji žive u zagađenom području

Pročistite pluća
Pročistite pluća (Arhiva)

Čišćenjem pluća čisti se organizam od katrana i toksina, smanjuje se rizik od pojave infekcija i raka, povećava se kapacitet pluća i povećava se opće zdravlje respiratornog sustava.

Čišćenje pluća dobro bi došlo svakoj osobi, pogotovo onima koji su pušači ili onima koji žive u zagađenom području.

Tijekom čišćenja pluća preporuča se povećani unos vode, voća i povrća. Voda primjerice najbolje čisti organizam! Ona je ključna za zdravlje, te ubrzava proces čišćenja toksina. Čili vam može pomoći razgraditi višak sluzi koja se nakupi u plućima, a luk je jako bogat nutrijentima koji su dobri u sprječavanju infekcije pluća i nastanka raka, a i dobar je za izacivanje toksina iz organizma i razgradnju sluzi.

Osim vode, luka i čilija neke od biljaka odlično pomažu u procesu čišćenja pluća. Neke od njih su marulja, kopriva, korijen lotusa, piskavica, eukaliptus, goldenseal, pepermint, patočarka, đumbir, divizma, podbel i uva. Od njih je za eliminiranje toksina iz dišnih puteva najbolji đumbir, a za rješavanje katrana i toksina najbolja je divizma.

Za čišćenje pluća jako su dobra i eterična ulja! Bilo bi dobro da minimalno dva puta tjedno radite inhalacije eteričnim uljima eukaliptusa, peperminta, ružmarina ili majčine dušice. 

Viša savjeta o čišćenju pluća pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
28.10.2021. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    28.10.2021. 09:25
    kadulja cisti pluca
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh