« Svijet
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
KAZNA

Vrijeđao prosvjednike pa ga premijer smijenio

Komentar da su prosvjednici nesposobni i nasilni jadnici stajao je rumunjskog ministra vanjskih poslova Teodora Baconschija radnoga mjesta

Fotografija vijesti
Više o

Rumunjska

,

prosvjedi

,

premijer

,

komentar

,

Emil Boc

Rumunjski premijer Emil Boc smijenio je u ponedjeljak ministra vanjskih poslova Teodora Baconschija zbog izjava na račun protuvladinih prosvjednika, pokušavajući tako umiriti javnost i stvoriti uvjete za završetak višednevnih prosvjeda zbog vladinih mjera štednje, javlja Hina.

Baconschi je prošlog tjedna kazao kako su prosvjednici koji su bacali cigle i molotovljeve koktele na policiju nesposobni i nasilni jadnici te ih je usporedio s rudarima koji su u 90-im godinama dolazili prosvjedovati u Bukurešt i nasiljem pokušavali utjecati na politička događanja.

"Donio sam odluku da opozovem ministra vanjskih poslova Teodora Baconschija i proslijedio sam prijedlog rumunjskom predsjedniku da ga smijeni s funkcija zbog komentara koje je iznio", kazao je Boc u parlamentu te se ispričao zbog njegovih izjava.

Prosvjedi protiv mjera štednje koji traju desetak dana do sada su protekli mirno. Prosvjednici se okupljaju u središtu glavnog grada kako bi prosvjedovali protiv smanjenja plaća i povećanja poreza kojima vlada nastoji smanjiti proračunski deficit.

23.01.2012. 17:24:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh