« Kultura
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
VRIJEME UČINILO SVOJE

Vrata Strawberry Fielda ipak nisu ostala 'zauvijek' na svojem mjestu

John Lennon je napisao "Strawberry Fields Forever", objavljenu 1967., iz svojih uspomena iz djetinjstva, kada se kao dječak igrao u blizini doma

Strawberry Field
Strawberry Field (Wikipedia)
Više o

Beatles

,

John Lennon

,

strawberry fields

Željezna ornamentalna vrata koja vode u dvorište negdašnjeg dječjeg doma Strawberry Field britanske Vojske spasa u predgrađu Liverpoola, koji je Johnu Lennonu poslužio kao inspiracija za legendarnu pjesmu Beatlesa "Strawberry Fields Forever", premještena su ovih dana u spremište na nepoznatoj lokaciji, javlja BBC, prenosi Hina,

Viktorijanska vrata žarko crvene boje, napravljena prije stotinu godina, zamijenjena su vjernom replikom visokom tri metra i dalje će biti sastavni dio turističkih turneja posvećenih Beatlesima u Liverpoolu.

"Iako se vodila briga o tome da originalna vrata ostanu u dobrom stanju, vrijeme je neizbježno uzelo svoj danak", rekao je bojnik Ray Irving, ravnatelj socijalne službe Vojske spasa.

"Postavljanjem replike sačuvat ćemo originalna vrata od daljnjeg propadanja i istodobno tisućama ljudi koji dolaze na 'glazbeno hodočašće' u Liverpool omogućiti da i dalje uživaju u autentičnom iskustvu Strawberry Fielda", dodao je.

Lennon je napisao "Strawberry Fields Forever", objavljenu 1967., iz svojih uspomena iz djetinjstva, kada se kao dječak igrao u blizini doma. Iako je sam dječji dom zatvoren 2005. godine, lokacija je, i zbog originalnih vrata s natpisom "Strawberry Field", ostala vrlo popularna među turistima. Sada su liverpoolske turističke agencije zabrinute kakav će utjecaj na njihovo poslovanje imati micanje vrata.

12.05.2011. 08:19:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh