« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
STANJE NA CESTAMA

Vozite opreznije po Istri, Gorskom kotaru i Lici

Na nekim cestama zimska oprema je neizbježna, drugdje su kolnici mjestimice mokri i skliski

Promet
Promet (Vladimir Ivanov/Cropix)
Više o

HAK

,

stanje na cestama

Opreznije treba voziti po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima u Istri, Gorskom kotaru i Lici, izvijestio je jutros u 7 sati Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog zimskih uvjeta zabrana je za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a ostala vozila moraju imati zimsku opremu u Lici na državnoj cesti D 42 Josipdol-Poljanak i u Gorskom kotaru na županijskim i lokalnim cestama na području Čabra, Delnica, Vrbovskog i u zaleđu Novog Vinodolskog.

Zbog vode na kolniku zatvorene su: D 62 Mali Prolog- Kula Norinska-Metković, D 47 Dvor-Hrvatska Kostajnica na dionici Divuša-Kuljani (obilazak za teretna vozila je preko Gline), te županijske ceste ŽC Metković-Vid, ŽC Rogotin-Kula Norinska u mjestu Rogotin, ŽC Donji Kosinj-Rudinka, ŽC Kosinj-Bakovac, ŽC Bitelić Gornji-Bitelić Donji, ŽC Vrlika-Rumin, ŽC Kijevo-Uništa, ŽC Košutarica-Mlaka (općina Jasenovac).

Na autocesti A 3 Bregana-Lipovac, zatvoren je izlaz Lužani u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad.

Na autocesti A 4 Zagreb-Goričan, na čvoru Kraljevečki Novaki vozi se dvosmjerno, a u smjeru Varaždina zatvoren je izlaz prema Dugom Selu i Sesvetama.

Naizmjence se vozi na Jadranskoj magistrali (D 8), preko Šibenskog mosta.

Na graničnim prijelazima Bregana i Macelj pojačan je promet teretnih vozila u oba smjera. Granični prijelaz Plovanija otvoren je samo za vozila do 3,5 t.

Trajekti i katamarani plove redovito.(hina/metro-portal)

06.12.2010. 08:38:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh