« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
VODA

Ukinuto izvanredno stanje oko Neretve, vodostaj raste u Kosinju

Na snazi su ostale redovite mjere obrane od poplava za navedene dionice

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Nikša Stipaničev/Cropix)
Više o

poplave

,

Neretva

,

Kosinj

,

Metković poplava

Po informacijama Hrvatskih voda ukinuto je izvanredno stanje na slivnom području Korčula - Neretva na dionicama More - Opuzen i Opuzen - Metković, izvijestila je danas Državna uprava za zaštitu i spašavanje. Na snazi su, kako se dodaje, redovite mjere obrane od poplava za navedene dionice.

Kosinj: vodostaj u neprekidnom porastu

Po izvješću Hrvatskih voda-Vodno gospodarskog odjela Lika od 8 sati vodostaj na vodomjeru Selište/Donji Kosinj u neprekidnom je porastu. Poplavljen je i kameni Kosinjski most, kao i lokalne prometnice pa je to područje prometno odsječeno već četvrti dan.

Hrvatske vode i Stožer za obranu od poplava neprekidno dežuraju i čamcima dovoze stanovništvu potrepštine i vodu. Do maksimalnog vodostaja zabilježenoga 12. siječnja 2010., kad je pod vodom bilo na desetke kuća Donjeg i Gornjeg Kosinja nedostaje 346 centimetara.

Za vodno područje Primorsko-istarskih slivova jutros je prekinuto izvanredno stanje na zaštitnim vodnim građevinama sliva Lika, jer je zabilježeno povlačenje vode na cesti Gospić - Lički Novi. (hina/metro-portal)

05.12.2010. 13:19:13
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh