« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
UPOZORENJE

Vozači, pazite na mokre i skliske ceste

U većem dijelu unutrašnjosti i u Dalmaciji kolnici su mokri i skliski, a u Lici i središnjoj Hrvatskoj magla mjestimice dodatno smanjuje vidljivost

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Željko Hajdinjak/Cropix )
Više o

promet

,

HAK

,

vožnja

,

skliski kolnici

,

mokri kolnici

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni, te skliski u većem dijelu unutrašnjosti i u Dalmaciji, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, javio je Hrvatski autoklub u 20 sati.

U Lici i središnjoj Hrvatskoj magla mjestimice dodatno smanjuje vidljivost, posebice na dionicama autoceste A 1, od Zagreba do Karlovca, od čvora Bosiljevo do tunela Mala Kapela, te između čvora Gospić i tunela Sveti Rok (brzina je na ovoj dionici ograničena na 60 km/h zbog guste magle).

Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog bure, na dionici Jadranske magistrale (D 8) od Senja do Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).

Zbog zimskih uvjeta, državna cesta D 25 Gospić-Karlobag zatvorena je za sav promet, a za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama promet je zabranjen, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu: u Gorskom kotaru -D 3 na staroj cesti Zdihovo - Delnice - G. Jelenje-Čavle-Rijeka, D 32 Prezid - Delnice, D 42 Stubica - Vrbovsko - Ljubošina, D 203 Brod na Kupi - Delnice, D 305 Parg - Čabar, D 501 Gornje Jelenje - čvor Oštrovica - Meja i na ostalim državnim, županijskim i lokalnim cestama na području Vrbovskog, Gornjeg Jelenja, Delnica i Čabra. U Lici - D 25 Korenica - Lički Osik, D 42 Josipdol - Poljanak, D 52 Špilnik-Korenica, D 218 GP Užljebić - Dobroselo - Sučević i D 506 Dobroselo-Mazin.

Državnom cestom Dvor-Hrvatska Kostajnica-Jasenovac (D 47), prometuju samo osobna vozila i autobusi.

Na graničnim prijelazima promet je rijedak, a katamarani i trajekti plove redovito. (hina/metro-portal)

01.02.2010. 20:37:51
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh