« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
FIMI MEDIJA

Nevenka Jurak tvrdi da njezina tvrtka nije služila za financiranje HDZ-a

U Dnevniku HTV-a Jurak je izjavila da je poslove dobivala javnim natječajima i putem preporuka, a kaže da je Ivu Sanadera srela samo jednom

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Marko Miščević/Cropix)
Više o

Ivo Sanader

,

USKOK

,

Mladen Barišić

,

Fimi Media

,

Nevenka Jurak

,

Damir Mihanović

Vlasnica agencije "Fimi-media" Nevenka Jurak izjavila je razgovoru za večerašnji "Dnevnik" HTV-a da je poslove dobivala preko javnih natječaja i putem preporuka zadovoljnih klijenata, opovrgavajući nagađanja da joj je direktor Carinske uprave Mladen Barišić namještao poslove i da je njezina tvrtka služila za financiranje HDZ-a.

"Gospodin Barišić je moj dugogodišnji prijatelj i poslove mi nikako, ni izravno niti neizravno, nije sređivao, niti je mogao namještati natječaje", rekla je Jurak.

Na upit kako je dobivala poslove, izjavila je da ih je dobivala javnim natječajima i putem preporuka zadovoljnih klijenata koji su vidjeli kako rade. Zarađenim novcem, rekla je, adaptirala si je dio kuće a ostali novac, koji se može provjeriti, na njezinom je računu.

"Nama je u interesu da dobijemo što bolje uvjete i rabate, a promet je uvijek velik kada se radi o televizijama zato što one koštaju", kazala je Jurak, odgovarajući na pitanje o velikom prometu njezine tvrtke i poznatim klijentima, među kojima su i javna poduzeća.

"Ja nisam PR agencija, već poduzeće za tržišno komuniciranje. Nikada nisam bila u kontaktu niti s jednim novinarom, prvi sam put s vama", rekla je Jurak opovrgavajući da je bilo "medijskog reketa".

Odgovarajući na pitanje u kakvom je odnosu s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, kazala je da su se jednom vidjeli na otvorenju auto-ceste ali da se nisu čak ni pozdravili.

Na pitanje je li ju kontaktirao USKOK i Državno odvjetništvo, Jurak je rekla da nije, već da je Porezna uprava došla "po papire".

"Zar vam doista djelujem da nekome mogu prijetiti", zapitala je Nevenka Jurak odgovarajući time na upit je li prijetila članu Uprave Croatia osiguranja Damiru Mihanoviću, kojemu se navodno sugeriralo da sklapa poslove s njenom agencijom bez raspisivanja javnog natječaja.

Bivši premijer dr. Ivo Sanader jučer je također demantirao izjave Damira Mihanovića da je, kao bivši premijer, preporučio čelnicima 20-tak javnih poduzeća u državnom vlasništvu, na nekoliko sastanaka u Vladi 2007., da poslove počnu sklapati s "Fimi medijom" Nevenke Jurak. (hina/metro-portal)

01.02.2010. 20:50:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh