« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
PRIPREMITE SE

Vozače u kolovozu čekaju gužve i kolone

HAK upozorava vozače na moguće gužve u prometu na hrvatskim cestama u kolovozu, pogotovo tijekom vikenda

promet gužve kolone
promet gužve kolone (Boris Kovačev/Cropix)
Više o

promet

,

turistička sezona

,

prometne gužve

,

HAK

,

autoceste

,

kolone

Hrvatski autoklub upozorava vozače da vikendima u kolovozu, petkom (u popodnevnim), subotom (tijekom cijeloga dana) te nedjeljom (poslijepodne) očekuju pojačan promet na cestama i autocestama.

Promet će biti gust posebice subotom, već od ulaska osobnih vozila na graničnim prijelazima sa Slovenijom: Maclju, Bregani, Kaštelu, Plovaniji, Rupi i Pasjaku te iz Bosne i Hercegovine kod Metkovića, a na izlazu iz Hrvatske na prijelazima s BiH: Stara Gradiška, Slavonski Brod, Županja i Metković odnosno Crveni Grm i Kamensko, te na GP Bajakovo prema Srbiji.

Iz HAK-a ističu da je vikendima vrlo gust promet osobnih automobila na dionicama autocesta: A1, Zagreb-Karlovac i Bosiljevo-Split-Ravča; A6, Bosiljevo-Oštrovica; A3, Bregana-Slavonski Brod-Bajakovo; na riječkoj obilaznici; državnim cestama D1 (Lička magistrala) i D8 (Jadranska magistrala) te prilazima turističkim mjestima i trajektnim lukama Jablanac, Prizna, Brestova i Valbiska.

Zabrana za teretna motorna vozila, najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona, svake je subote na snazi od 4 do 14 sati i nedjeljom od 12 do 23 sata na važnijim državnim cestama: D8 (Jadranska magistrala) D9 (Metković-Opuzen) D21 (Kaštel-Kanfanar) D66 (Pula-Labin-Opatija) D23 (Žuta Lokva-Senj).

Uoči Dana domovinske zahvalnosti zabrana je 4. kolovoza od 15 do 23 sata te na blagdan, u četvrtak, 5. kolovoza, od 14 do 23 sata. Slično će biti i uoči blagdana Velike Gospe, u petak, 13. kolovoza, od 15 do 23 sata, u subotu od 4 do 14 sati i naravno u nedjelju na blagdan od 14 do 23 sata.

Nedjeljom poslijepodne, uz gužve na trajektnim pristaništima, s otočne strane Krčkoga mosta pa prema Oštrovici te po Istarskom ipsilonu prema graničnom prijelazu Kaštel, vrlo gust promet bit će u kolovozu i na graničnim prijelazima sa Slovenijom i kod Metkovića - na izlazu, a na Bajakovu, Staroj Gradiški, Slavonskom Brodu i Županji na ulazu u zemlju.

Znatno gust promet krajem zadnjeg dana u tjednu očekuje se na prilazu Zagrebu, uz gužve i moguća duža čekanja pred naplatnim postajama Lučko i Ivanja Reka.

Tijekom predstojećeg vikenda vozači neka obrate pozornost na vremenske prilike. Do početka vikenda nastupit će postupno naoblačenje praćeno kišom, pljuskovima i grmljavinom, a razvedravanje je najavljeno za nedjelju. Kolnici hrvatskih cesta osjetit će promjene te tijekom kiše ili pljuskova valja voziti oprezno, jer je zaustavni put tada mnogo duži nego kad je kolnik suh, upozoravaju iz HAK-a. (hina/metro-portal)

28.07.2010. 11:31:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh