« Život
objavljeno prije 7 godina i 5 mjeseci
PODVALA

Volite kvizove na Fejsu? Izbjegavajte ih u širokom luku!

Ionako Facebooku govorite i previše o sebi, a ispunjavanjem ovakvih kvizova otkrivate se u potpunosti i podržavate njihov vlažni san za osobnim informacijama koje za veliku lovu prodaju dalje

Trump zna sve o vama ... ako ne vjerujete, provjerite sami :)
Trump zna sve o vama ... ako ne vjerujete, provjerite sami :) (Arhiva)
Više o

Facebook

,

privatnost

,

zaštita privatnosti

,

osobni podaci

,

Cambridge Analytica

Facebook je prepun "zabavnih" upitnika i kvizova koji će vam brzo reći kakva ste osoba, nasmijati i vas i frendove i ... dati vaš psihološki profil jednoj od mračnih organizacija koje biste inače zaobišli u širokom luku.

Cambridge Analytica, britanska konzultantska tvrtka koja se bavi "antiterorističkim psihološkim operacijama", uglavnom u Afganistanu, putem Facebooka je u zadnjih par godina prikupila informacije i napravila psihološke profile preko 230 milijuna Amerikanaca, a za ostale - još ne znamo brojku.

Priča je jednostavna - oni objave zabavne upitnike, besplatno vam pošalju vaš psihološki profil, a zauzvrat vi njima date sve svoje podatke - od imena i prezimena preko adrese do zaposlenja, navika, želja, snova ....

OK, tu ste već popušili, a sad finale - kome oni to prodaju? Jedino i isključivo republikancima, od Nigela Faragea u Velikoj Britaniji do - Donalda Trumpa.

Cambridge Analytica priznaje da imu između tri i pet tisuća jedinstvenih podataka o gotovo svakome, a osim povijesti glasanja na izborima, prikupljaju informacije o dobi, prihodu, religioznosti i svim oblicima vlasništva, a sve od društvenih mreža.

Kako su se pred kratko vrijeme udružili s tvrtkom comScore koja vlada tržištem televizije, možete zamisliti što nas uskoro čeka ... na svim platformama.

Pa vi ispunjavajte kvizove - ovo nije više u domeni teorija zavjere, ovo je istina koju ne želite prihvatiti ...

23.11.2016. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh