« Seks
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
OD PODA DO…

Vole li muškarci zaista dugonoge žene?

Dugačke ženske noge oduvijek su okupirale pažnju muškaraca, ali sve ipak ima svoju mjeru pa tako i noge

Dobre noge uvijek su dobrodošle :)
Dobre noge uvijek su dobrodošle :) (Deviantart)
Više o

duge noge

,

ženske noge

Muškarci koji se nađu pred izborom između žena čije noge čine polovicu njene ukupne duljine i žena čije su noge duže od ostatka tijela većinom biraju one proporcionalnije građene, pokazalo je istraživanje.

U ispitivanju koje je provedeno korištenjem fotografija žena različitih proporcija sudjelovalo je tisuću muškaraca i žena. Muškarci su nakon pregledavanja fotografija trebali izabrati njima najprivlačnije dok se od žena očekivalo da pokušaju predvidjeti što će izabrati muškarci.

Rezultati su bili poprilično iznenađujući, posebno za žene koje su mahom smatrale kako će se muškarcima najviše svidjeti dugonoge žene no, oni su u velikoj većini izabirali žene proporcionalne građe.

Iznenađeni su bili i istraživači londonskog sveučilišta Westminster gdje je ispitivanje provedeno. Oni su smatrali da se duge ženske noge u muškim očima oduvijek smatraju pokazateljima dobrog zdravlja i privlačnog izgleda.

Iako ne mogu sa sigurnošću tvrditi što je uzrok ovakvom rušenju mita, istraživači sumnjaju da se radi o podsvjesnom strahu od ekstrema odnosno odstupanju od prosjeka. Kao primjer se navodi razmišljanje da bi žene s dugim nogama, koje češće imaju uže bokove, mogle imati problema s trudnoćom i porodom, a kako je seksualnoj privlačnosti osnovni izvor nagon za reprodukciju, smatra se da bi to mogao biti ključni element koji je zaslužan za tako neočekivane rezultate.

15.01.2013. 23:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh