« Zdravlje
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
FUJ!

Volani automobila prljaviji od daske WC školjke

Ovu činjenicu trebali bi imati na umu sljedeći put kad uletite u auto sa sendvičem i krenete voziti

Volan automobila pun je bakterija
Više o

bakterije

,

trovanje hranom

,

unutrašnjost automobila

Općenito, automobili su prljava mjesta, ma koliko se mi trudili da to bude suprotno. Istraživanja su pokazala da se na kvadratnom inču WC daske nalazi 80 bakterija, dok je na istoj površini volana njih čak 700. Znači, svi oni grozni likovi koje vidimo u TV reklamama koji nestaju isprani nekim od opakih sredstava za čišćenje samo su mala nakupina u odnosu na ono što držimo u ruci dok jedemo sendviče, slance i slične usputne grickalice.

Sve to bi bio manji problem kad to isto istraživanje nije pokazalo da 42% vozača redovno jede dok vozi. Kad se u to ubroje porazne činjenice o održavanju čistoće vozila, naročito iznutra, postaje jasnije kako se stalno razbolijevamo i nikako se ne možemo riješiti nekih zdravstvenih problema.

Najčešće pronađena bakterija u unutrašnosti automobila je bacillus cereus koja izaziva trovanje hranom, a inače se može naći u riži, tjestenini, krumpirima i raznim pitama. Naravno, hranjenje u automobilu ostavlja veliku količinu mrvica, koje postaju idealna podloga za razmnožavanje bakterija.

23.04.2011. 13:29:57
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    SportMagazin
    23.04.2011. 16:06
    neznam tko jede prljave sendviče
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh