« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
BOMBAŠ ŠUTI

Vojislav Blažević i dalje se brani šutnjom

Istraga nije završena jer nije utvrđen motiv niti je li još netko sudjelovao u postavljanju i aktiviranju eksplozivnih naprava

Još se ne znaju motivi
Još se ne znaju motivi (Arhiva)
Više o

istraga

,

pritvor

,

eksplozije u Zagrebu

,

Vojislav Blažević

Osumnjičeni za prošlotjedno podmetanje dviju eksplozija u Zagrebu Vojislav Blažević (54) nastavio se braniti šutnjom pa još nisu poznati njegovi motivi, a zbog opasnosti od bijega, ometanja istrage i ponavljanja kaznenog djela, određen mu je jednomjesečni istražni zatvor.

Osumnjičeni 54-godišnjak nije želio odgovarati na pitanja državnih odvjetnika koji su ga došli ispitati u bolnicu Sestara milosrdnica, gdje je smješten zbog lakših ozljeda u drugoj eksploziji na autobusnoj postaji u Stenjevcu u petak nakon ponoći.

Njegov branitelj Branko Šerić potvrdio je za Hinu da se Blažević nastavio braniti šutnjom, a štrajka i glađu. Odbija hranu i vodu pa je primio infuziju, rekao je Šerić i ocijenio da je njegov branjenik psihički i fizički iscrpljen.

Blaževića su iz bolnice prevezli na zagrebački Županijski sud, gdje mu je poslijepodne sutkinja istrage Vera Polak-Presečki na prijedlog državnog odvjetništva odredila jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke i dokaze, to jest ometanja istrage, te ponavljanja kaznenog djela. Šerić je najavio žalbu.

Policija je jučer osumnjičila Blaževića za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine, za što je predviđena zatvorska kazna do pet godina.

No, načelnik Uprave kriminalističke policije Vitomir Bijelić rekao je kako istraga nije završena jer nije utvrđen motiv niti je li još netko sudjelovao u postavljanju i aktiviranju eksplozivnih naprava.

15.01.2013. 05:42:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh