« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
STANJE NA CESTAMA

Snijeg okovao kontinent, ledena kiša na moru

Bez velike potrebe ne preporučuje se kretanje na put, a ako baš morate, zimska je oprema potrebna u cijeloj Hrvatskoj

Zametena je i autocesta
Zametena je i autocesta (Screenshot)
Više o

HAK

,

stanje na cestama

,

stanje u prometu

,

obavezna zimska oprema

Zbog teške prometne nesreće za sav je promet zatvorena stara karlovačka cesta na dionici Lučko-Remetinec u mjestu Blato.

Zbog bure, dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice otvorena je samo za osobna vozila. Ostala vozila, osim kamiona s prikolicama i tegljača s poluprikolicama, voze obilazno starom cestom kroz Gorski kotar (D3) uz obaveznu zimsku opremu.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama nema slobodnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Hrvatskom primorju i Istri te Dalmaciji, i obrnuto.

Zbog snijega, promet teče otežano u Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju, Lici, Slavoniji, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Zimski su uvjeti proglašeni na većini državnih i županijskih cesta, uključujući staru cestu kroz Gorski kotar (D3) i državnu cestu D1.

U Istri, Dalmaciji i mjestimice u Slavoniji pada kiša. Zbog niskih temperatura moguća je i poledica. Upozoravamo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme te prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama!

Zimski uvjeti su proglašeni na dionicama autocesta (zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema):
- A1 Zagreb/Lučko-Karlovac-Bosiljevo 2,
- A2 Zagreb-Macelj (duž cijele autoceste),
- A3 Bregana-Lipovac između čvorova Bregana i Kutina,
- A4 Zagreb-Goričan od Ivanje Reke do Goričana,
- A7 GP Rupa-čvor Diračje te
- A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i čvora Bosiljevo 1 te
- B6 Kikokvica-Rijeka/čvor Diračje.

Zimski uvjeti i na većini državnih te županijskih cesta u Lici, Gorskom kotaru i sjevernoj te sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Obavezna je upotreba zimske opreme na svim državnim, županijskim i lokalnim cestama na području općine Klana, zaleđu općine Matulja, Opatije i Lovranske Drage te u zaleđu Novog Vinodolskog, kao i na dionici brze ceste B8 tunel Učka-Matulji.

14.01.2013. 08:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh