« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
STANJE IPAK BOLJE

Vodostaji u Vukovarsko-srijemskoj županiji i dalje visoki

Na području županije koje je dijelom ugroženo poplavama stanje je danas bolje nego jučer no vodostaji su i dalje visoki

(CROPIX)
Više o

poplave

,

vodostaj

,

Vukovarsko srijemska županija

Voda u zapadnom lateralnom kanalu na području Đakovštine pada 4 centimetra na sat pa je smanjen i dotok vode u Biđ-Bosutski, rekao je Kuterovac te dodao da zbog toga kao i zbog prestanka oborina rijeka Bosut stagnira.

Vodostaj Bosuta je još vrlo visok i jutros je bio na + 267 pa i nadalje ugrožava Lovretićevu i Kozarčevu ulicu u Vinkovcima, a postavljeni zečji nasipi u tim ulicama u dužini jednog kilometra još uvijek su potrebni.

"Najvažnije je to što su "Vode Vojvodine" jučer u 11 sati uključile crpnu stanicu "Bosut" kod istoimena mjesta u Srbiji te crpke prebacuju vode Bosuta u Savu brzinom od 20 kubika u sekundi", ističe Kuterovac te dodaje da time Bosut ima odljev.

U Babinoj Gredi i nadalje je stanje teško no tijekom noći rijeka Berava opala je za 5 centimetara.

Ta se rijeka izlila te zajedno s visokim kanalskim vodama ugrozila više od pola sela u kojem je jučer evakuirano deset kuća kao i stoka iz šezdesetak štala.

Vodostaj Save kod Županje jutros u 7 sati iznosio je 828, vodostaj raste tri centimetra na sat, a redovne mjere obrane od poplava bit će proglašene ukoliko vodostaj dosegne 860. (hina/metro-portal)

03.06.2010. 12:17:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh