« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
DRŽAVNI CENTAR 112

Vodostaji uglavnom stagniraju ili lagano opadaju

Podaci od protekle noći pokazuju da vodostaji stagniraju ili lagano opadaju, osim Biđa kod Vrpolja, koji je bio u porastu

(Damir Glibušić/Cropix)
Više o

poplave

,

Slavonija

,

DJ Tru Lee

U Osječko-baranjskoj županiji noć je protekla bez oborina. Prema izvješću Područnog ureda Zaštite i spašavanja (ZiS) Osijek od jutros u sedam sati navodi se da je u Baranji vodostaj potoka Karašica jutros oko četiri sata dostigao maksimum, te od tada stagnira, a razina je 40-50 centimetara ispod kote krune nasipa.

Hrvatske vode uputile su dva kamiona napunjenih vreća s pijeskom u Branjin Vrh za ojačavanje nasipa, a organizirano je stalno dežurstvo vatrogasaca i stanovnika ugroženih naselja. Na području Bokšić-Bokšić Lug stanje je bez promjene, a zabilježen je pad vodostaja potoka Marjanac. Rijeka Vuka u naselju Vuka stagnira i stanje je pod kontrolom djelatnika Hrvatskih voda.

O stanju u Brodsko-posavskoj županiji Državni centar 112 navodi da je jutros u 5,30 sati iz Hrvatskih voda izviješteno da je vodostaj potoka Glogovica u laganom opadanju. Obodni kanal u Slobodnici je u laganom opadanju. Biđ kod Vrpolja je u porastu i iznosi 472 centimetara. Orljava kod Frkljevaca je u opadanju i iznosi 508 centimetara. Na branjenom području tijekom noći nije bilo bitnih promjena.

U Virovitičko-podravskoj županiji svi su vodostaji tijekom noći 2./3. lipnja u opadanju, a sve uvedene mjere obrane od poplava na snazi.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji su vodostaji rijeka Berave i Bosut tijekom noći bili u stagnaciji ili laganom opadanju. Sve uvedene mjere obrane od poplava su na snazi.

U Požeško-slavonskoj županiji vodostaj rijeka Orljave, mjeren na vodomjerima u Frkljevcima i Sloboštini, tijekom cijele noći 2./3. lipnja ima tendenciju opadanja.

Jutros oko 7 sati je ŽC 112 Požega primio dojavu iz DVD Kutjevo da se u Kutjevu u Ulici Z. Turkovića, prema šumi, pojavilo klizište zemlje, a u blizini prolaze plinske cijevi, o čemu je obaviješten HEP Plin Požega. (hina/metro-portal)

03.06.2010. 13:18:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh