« Zdravlje
objavljeno prije 10 mjeseci i 10 dana
ZDRAVLJE

Vodite brigu za svoje zdravlje

Kako kažu stručnjaci, postoji nekoliko suptilnih znakova koji nam pokazuju da ne brinemo dovoljno o svome zdravlju

Kada shvatiti da je krajnji čas?
Kada shvatiti da je krajnji čas? (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

briga za zdravlje

Briga za zdravlje čini svaka stvar koju radimo svjesno kako bismo se pobrinuli za mentalno, emocionalno ili fizičko zdravlje.

Kako znati da o sebi ne brinemo koliko bismo trebali? Kako kažu stručnjaci, postoji nekoliko suptilnih znakova koji nam pokazuju da ne brinemo dovoljno o svome zdravlju.

Često obolijevamo - kada ne brinemo o sebi na pravi način, to se na našem zdravlju itekako primijeti. Nedostatak sna i nepravilna prehrana mogu dovesti do oslabljenog imunološkog sustava, što nas čini ranjivima na infekcije, prehlade, gripu i druge zdravstvene probleme povezane s imunološkim sustavom.

Fizički simptomi - neki neugodni (ponekad i zastrašujući) fizički simptomi mogu biti znak loše brige o sebi, kažu doktori. Ti simptomi mogu uključivati ​​vrtoglavicu, otežano disanje, bolove u prsima, lupanje srca, bolove u trbuhu, glavobolje, probleme s vidom i nesvjesticu.

Razdražljivost - što se događa kada dijete ne dobije pažnju koju zaslužuje ili traži? Počinje mijenjati raspoloženje i ponašanje kako bi privuklo pozornost svojih roditelja ili okoline. Jednako je i s nebrigom o vlastitom zdravlju. Kako objašnjavaju liječnici, nedostatak brige o sebi može dovesti do povećane razdražljivosti kod odraslih. Čak i odrasli mogu imati napadaje bijesa, posebno kada se osjećaju neshvaćeno. Ako često osjećamo promjene raspoloženja koje nisu usko povezane sa stvarima koje nam se događaju, to bi mogao biti znak upozorenja da trebamo više brinuti o sebi.

Kad vam bilo što od ovoga izgleda sumnjivo... poradite malo na sebi.

26.06.2023. 18:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh