« Život
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA

Vodič za savršen prvi dojam

Dojam koji ostavite prilikom prvog susreta pamti se cijeli život

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

samopouzdanje

,

rukovanje

,

prvi dojam

,

Egipatski muzej

,

umro Ivica Vidović

,

The Lone Ranger

,

airbag za mobitele

S pravom je rečeno da je prvi dojam koji ostavite na nekoga onaj koji će ta osoba pamtiti cijeli život. Način na koji ćete se po prvi put predstaviti potencijalnom životnom partneru, novom poslodavcu ili kolegi s fakulteta vrlo je važan u izgradnji i održavanju budućih odnosa.

Znati ostaviti dobar prvi dojam jedna je od ključnih stvari u životu. Evo nekoliko brzih savjeta o tome kako ostaviti dobar prvi dojam:

Držite se uspravno - u uspravnom položaju osoba izgleda jače i važnije, takve osobe zrače samopouzdanjem.

Hodajte sigurno i samopouzdano -  uvjeren korak jedan je od znakova sigurnog pobjednika. Dakle, ako želite ostaviti dojam na osobu koju srećete po prvi put, vodite računa da ne vučete noge po podu i da ne hodate pogrbljeno.

Pogled -  dobar način da se ostavi dobar prvi dojam na osobe je tako da ih se gleda ravno u oči. Štoviše, ako vam se oči susretnu ne skrećite pogled odmah, već ga zadržite nekoliko trenutaka.To će stvoriti jaču vezu.

rukovanje_handshake_shutter.jpg

Rukovanje -  trebalo bi biti kratko, ali čvrsto. To će biti znak da ste sigurni u to tko ste i što radite. Ne saginjite leđa i ne tresite ruku, jer će to biti znak da ste nervozni. Također, ne zaboravite osmijeh pri rukovanju. Rukovanje na kraju razgovora ili sastanka je također vrlo važno, to će ostaviti trajan dobar dojam.

Predstavite se - ako vas pozdravi osoba koja vas poznaje odgovorite sa „Drago mi je da te/vas vidim". U slučaju da vas osoba ne poznaje, ne ustručavajte se predstaviti. Koliko god je moguće, pokušajte saznati i zapamtiti ime osobe s kojom komunicirate. To će potaknuti vaše samopouzdanje.

shutterstock_17841538.jpg

Obratite pažnju -  bilo da ste na spoju s još nepoznatom osobom, na sastanku s novim poslodavcem ili prijateljevim prijateljem, ne zaboravite obratiti pozornost na razgovor. Ostvarite kontakt očima tijekom razgovora. Ako ste zaokupljeni nekim drugim mislima, to će se itekako vidjeti na vašem licu, a ništa nije gore nego biti uhvaćen u nepažnji. Zamislite samo situaciju u kojoj vas osoba s kojom komunicirate pita za mišljenje o nečijoj nevolji i nesreći, a vi kažete „Super, da, da, baš je to super!".

Opustite se - bez obzira koliko ste nervozni, ako želite ostaviti taj savršeni prvi dojam, morate biti opušteni. Ako ste pod stresom, to će se odmah pokazati. Samo se opustite. Duboko udahnite i neka vam lice zrači samopouzdanjem. To će se preslikati i na vaš stav i entuzijazam.

04.09.2010. 23:23:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh