« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
SAVJETI PROFESIONALACA

Vodič za muškarce: Kako pravilno izmasirati ženu

Želite li da odabranica vašeg srca doživi užitak, a ne neizdrživu bol, postoji nekoliko stvari i tehnika na koje morate obratiti posebnu pažnju

Masažu iskoristite kao dio predigre :)
Masažu iskoristite kao dio predigre :) (Shutterstock)
Više o

muškarci i žene

,

masaža

,

masiranje

,

erotska masaža

Bez obzira na to jeste li već godinama zajedno ili ste tek zaplovili u ljubavnu vezu, senzualna masaža ponuda je kojoj će rijetko koja žena uspješno odoljeti. Ipak, to na papiru često zvuči puno bolje nego što na kraju doista ispadne u praksi, budući da je masaža puno više od mazanja uljem i stiskanja mišića na ramenima i leđima. Želite li da odabranica vašeg srca doživi užitak, a ne neizdrživu bol, postoji nekoliko stvari i tehnika na koje morate obratiti posebnu pažnju.

Stvorite dobru atmosferu

Za postizanje dobre atmosfere ne trebaju vam nužno tamjan ni zvukovi kišne prašume, već isključivo malo prilagođavanja prostorije opuštenoj atmosferi masaže. Neka prostorija u kojoj ćete masirati dragu bude bez nepotrebnih stvari po podu, stolovima i krevetu, prigušite svjetlo i stavite glazbu koja nije glasna niti napadna.

Pripremite ulje

Za kvalitetnu masažu ne trebaju vam nikakva preskupa „profi" ulja koja koštaju stotine kuna, već će vas idealno poslužiti i svega nekoliko kapi običnog maslinovog ulja. Ukoliko nemate pri ruci maslinovo ulje, dobra alternativa je i bilo kakav masni losion koji se dobro razmazuje.

Odabir udobne poze

Zamolite ju da legne licem prema krevetu te „zajašite" donji dio njenog dijela. Ukoliko iz bilo kojeg razloga to ne želite, možete i klečati pored nje, ali imajte na umu da će vam takva poza vrlo brzo postati krajnje neudobna. Masažu počnite od ramena i radite kružne pokrete prema njenim leđima. Nakon toga laganim pokretom prijeđite prstima preko leđa sve do njenog vrata.

Ne žurite!

Ukoliko negdje morate biti za pet minuta, bilo bi najbolje da odgodite masažu za neki drugi put. Prebrza masaža onemogućit će joj da se do kraja opusti, a i ostavit će dojam da vam je neugodno to raditi. Radite li sporo i temeljito, ostavit ćete dojam samopouzdanja, čak i ukoliko to stvarno nije slučaj. Konačno, opustite ruke i svoje prste. Tek tada će i onda biti potpuno opuštena.

Ne mijenjajte jačinu pritiska

Vaš dodir mora biti dovoljno nježan da ju ne boli, ali i dovoljno čvrst da ju ne škaklja. Odlučite se za jednu jačinu pritiska i nemojte ga mijenjati do kraja masaže.

Obrađujte jedno po jedno područje

Profesionalni masažeri rijetko kad preskaču s jedne na drugu stranu, stoga ni vi to ne biste trebali raditi. Efekt masaže bit će puno jači ukoliko svako mjesto posebno obradite.

Gurajte prema vani, a ne prema dolje

Odaberite stranu leđa i počnite masirati s vrha kralježnice, gurajući mišić prema ramenu, a ne prema sredini kralježnice. Veliku većinu ljudi boli guranje mišića prema dolje. Mišiće masirajte palcima i podnožjem dlanova.

17.11.2012. 22:45:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    jebač
    04.07.2014. 07:53
    A što raditi sa kurcem.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh